Fortsätter den sociala snedrekryteringen in i högskolan? Utbildar vi för många akademiker, både på grundutbildningsnivå och på forskarnivå?
Regeringens mål är att Sverige ska vara en ledande kunskaps- och forskningsnation med högkvalitativ utbildning och forskning. Men hur ser egentligen verkligheten ut?
Svaret finns i rapporten Kunskapens läge 2008, som är en lägesbeskrivning av svensk utbildning och forskning. I samband med lanseringen av rapporten den 13 mars välkomnar Saco dig till ett seminarium. Det är ett spännande tillfälle att diskutera utvecklingen inom svensk högskola.
Några frågor ur Kunskapens läge 2008
- Håller det på att utvecklas en segregation mellan högskolorna? Den sociala snedrekryteringen verkar fortsätta även inne i högskolan.
- Ökar överutbildningen och är det i så fall ett problem?
- Sverige halkar efter i den internationella konkurrensen. Hur längre kan denna trend fortsätta om Sverige ska vara en ledande kunskaps- och forskningsnation?
Under seminariet redovisas Kunskapens läge 2008 av Helena Persson, ekonom på Saco och rapportförfattare. Seminariet inleds av Anna Ekström, Sacos ordförande, som också leder diskussionen.
Datum: torsdag 13 mars
Tid: 9.00-10.15
Plats: Saco, Lilla Nygatan 14, Stockholm
Anmälan görs genom att skicka e-post till annika.sandberg@saco.se eller direkt i kalendariet på www.saco.se Sista anmälningsdag är den 11 mars.
På www.saco.se kan du fr.o.m. 13 mars ladda ned eller beställa Kunskapens läge 2008. Där hittar du också Kunskapens läge 2005 och andra rapporter om utbildning och forskning.
Vid frågor om seminariet, vänligen kontakta:Helena Persson, ekonom, 08-613 4865, helena.persson@saco.se eller Mikaela Staaf, kommunikatör, 08-613 4856, mikaela.staaf@saco.se
Många användningsområden för en hyrcontainer
6 månader sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar