tisdag, november 20, 2007

Saco och Saco Studentråds nya webbplats
Äntligen har både http://www.saco.se/ och www.saco.se/student fått nya utseenden, precis som jag skrev om igår. Inte bara utseenden förresten, de allra flesta texter är omarbetade på ett jävligt bra sätt. Världens bästa kommunikatör/studenthandläggare har gjort ettt sjujäkla jobb!

Eftersom jag är en person som kan känna rena lustkänslor över språk och ord är jag till exempel omåttligt nöjd o lycklig över den nya texten Om Saco Studentråd:


Saco Studentråd är Sveriges största frivilliga studentorganisation. Vi samlar framtida akademiker inom de flesta utbildningsområden. Tillsammans är vi omkring 100 000 medlemmar. Saco Studentråd vill påverka utbildnings- och arbetsmarknadspolitiken för att förbättra för studenters och nyexaminerades situation. Självklart är vi partipolitiskt obundna och drivs för studenter, av studenter.

23 av 24 av Sacos fackförbund har studentmedlemmar, och dessa utgör Saco Studentråd. Våra medlemmar finns inom nästan alla utbildningar på alla högskoleorter över hela landet. Medlemmarna är allt från helt nya i högskolan till studerande på forskarutbildningen.

Våra åsikter är efterfrågade, och vår uppgift är att aktivt bidra till att utveckla Sverige till en ledande kunskapsnation. Vi verkar för en högre utbildning och en arbetsmarknad där individen själv kan hävda sina intressen och göra sina val för att därmed kunna utvecklas och forma sin tillvaro.


Vår ordförande är adjungerad i Sacos styrelse, vilket gör att vi har en unik inblick och position i Sveriges akademikers centralorganisation. Vi är engagerade studenter som arbetar för en modern facklig rörelse där individen står i centrum, och med ett fokus på framtiden. Vi jobbar för att unga människor och studenter ska finnas med på beslutsfattande nivåer och processer, både nationellt och internationellt.


Äntligen en text som faktiskt fångar essensen och andan i organisationen!
Annat som är bra med webbplatsen är att Saco och Saco Studentråd nu är integrerade, och att utseendena skarpt påminner om varandra. Det är enklare att surfa emellan olika sidor och Saco Studentråd har fått en tydlig plats på http://www.saco.se/ (genom att klicka uppe i högra hörnet på Studentråd)


Har precis varit och ätit en fenomenal lunch på Pontus by the sea. Ikväll är det först överlämningsmötesplanering med Klara och Mikaela, sedan en drink med Annie. Mycket att se fram emot!

Inga kommentarer: