onsdag, november 14, 2007

Könsneutrala äktenskap

Hej och hå. Nu är Charlie Weimers från KDU ute och diskuterar könsneutrala äktenskap, och i det resonemanget blandas allt möjligt in- typ vad dumt det är med skilsmässor, och vad fint det är för män och kvinnor att gifta sig, och vad bra det är för barnen.

Nu är det ju så att väldigt få människor går in för en skilsmässa, det är ju inte direkt ett livsmål för majoriteten. Däremot är jag fast övertygad om att en skilsmässa är bättre för barnen än ett olyckligt äktenskap. Ett äktenskap behöver inte heller betyda barn. Det var väl ganska länge sedan det svenska samhället hade som norm att barnalstrande var något som enbart skedde inom äktenskapet, och dessutom kan man vara gift ett helt liv utan barn. Det är liksom två helt olika diskussioner.

Män mår ofta bättre i ett äktenskap än kvinnor, har undersökningar visat. Däremot mår kvinnor ofta bättre efter än skilsmässa än vad männen gör. Om man nu ska blanda in irrelevanta saker i debatten kring könsneutrala äktenskap.

Jag köper dock att gifta par tjänar mer pengar och är mer involverade i det civila samhället . Heteronormer brukar ju ofta belönas.

Nä. Det är en självklarhet att äktenskapsbalken ska gälla alla oavsett kön. Religiösa samfund får gärna anordna ceremonier. Men slopa juridiken, ur den aspekten ska inte religiösa samfund agera äktenskapsförrättare.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Om ett slopande av äktenskapet underminerar familjen (som Charlie verkar anse) är det väl inte irrelevant att ta upp varför familjebildning är bra och bör stödjas?

Eva Cooper sa...

Jag ser inte kopplingen skilsmässa och könsneutrala äktenskap bara. Blir en gayfamilj automatiskt en splittrad familj, är det så han menar?

Brenda greg sa...

Jag är mycket glad över att dela min erfarenhet här, jag heter Brenda och jag var lyckligt gift. Inte förrän min man sa att jag fuskade honom, då blev vi båda gnagande par, han kunde inte tro, och han litade inte heller på mina ord så vi ansökte om skilsmässa, senare blev vi separerade och lovade att aldrig göra upp. Länge försökte jag gå vidare men jag kunde inte stanna utan honom, så jag började en strävan efter att min make skulle återvända, då hänvisades jag till Dr.IZOYA. En bra man jag stötte på, han kastade en kärleksförtrollning och fick min man tillbaka inom 24 timmar. med detta är jag här för att dela kontakten med Dr. IZOYA, nå honom via drizayaomosolution@gmail.com. Han är verkligen kraftfull och har specialiserat sig på följande frågor ...
(1) Älska trollformler av alla slag. (2) Sluta skilsmässa. (3) Avsluta barrenness. (4) Behöver andlig hjälp.