torsdag, november 01, 2007

Almedalen 2008 torrlagd?

Det här gör mig alldeles trött men får min också lite nyfiken på hur framtiden, typ Almedalsveckan, kommer att utvecklas. Om Schenström/Pihlblads vinkonsumtion (tänk bort jouren) kommer att ses som en muta så vet jag inte vad som inte kan ses som det. Kanske blir det ovanligare med sådana situationer som John beskriver i Sacos Almedalsblogg:

Rosémingel12 juli 2007 09.54
av John Ahlmark
Under politikerveckan minglas det. Det finns en föreställning om att de dyra arrangemangen ger inflytande i samhället. Några organisationer hyr också de finaste hotellen på de adresser som ligger närmast almedalspulsen. I några fall blir det lyckat, men i andra blir det flopp. Det sannolikt mest välbesökta minglet anordnas av PR-firman Prime. Företaget hyr en normal privat villa, en bra bit från Almedalen (med visbymått mätt). I trädgården bjuds alla varje seneftermiddag rosévin och salta pinnar. Succé. En del av oss går dit varje dag och kanske inte vid varje ögonblick bidrar med den espri som vår rosévinskonsumption skulle motivera, men faktum är att denna enkla tillställning sannolikt är den mest uppskattade under Almedalsveckan. "Alla" tycks vara där och enskilda personer brukar ta tillfället i akt att hålla små appeller - och de välkomnas så länge de är mycket korta och lockar till skratt. Slutsatsen är att det i Almedalen är som på de flesta andra platser -.med enkla medel och gott humör kan man lyckas bättre än de flesta!

Lite oväntat, åtminstone enligt mig, tog i dag den gamla SSU-ordföranden Anna Sjödin till orda i Expressen och skrev om Schenströmhistorien. Även hon drar parareller till Almedalen: "Näsgnuggande” är rätt vanligt mellan politiker och journalister, särskilt under Almedalsveckan. Hur många reportage sipprar ut från den öl och vindrypande firmafesten bland solbrända shortsben om vem som ligger med vem? Inte ett enda eftersom det finns en tyst överenskommelse om att risken för jäv stannar som branschskvaller.

Som sagt. Intressant.

Inga kommentarer: