söndag, april 12, 2009

Ett glossigt mamma-magasin och en bebis, tack,

Det är inte så att jag på något sätt är en frekvent läsare av mamma-tidningar, inte alls. Men ibland stötar man på dem, företrädesvis i väntrum, och då som enda lektyr. I bland stötar man på dem i debatten också. Det är som ett ständigt krig kring föräldrarnas uppmärksamhet, eller nej, mammorna. Intresset för en Papa-tidning är ju som bekant typ obefintligt.

En brittisk undersökning visar att mamma-magasin kan göra läsarna deprimerade. Länk I artikeln kommenterar Carina Nunstedt, som startat just Mama och Family Living, detta på ett riktigt bra sätt:
Många mammor vill planera allt i dag, till och med när de ska skaffa barn och hur de ska föda. De blir chockade när de upptäcker att det inte finns några garantier, menar hon.- Vi lever i en tid där vi är vana vid valmöjligheter, även när det gäller föräldraskapet. Men när man väl ligger där i förlossningssalen så är valen inte så viktiga.

Om 9 dagar fyller jag 28 år. Det betyder att jag har en uppsjö med bekanta, gamla vänner, och kompisar som är i stadiet att barn faktiskt är något man på allvar kan diskutera utan att folk funderar på om man behöver kontakta socialen först. Vi är vuxna helt enkelt, hur skrämmande det än är och hur långt därifrån det ibland kan kännas. Men så är det. Och ideligen hör man par säga "ja, och så om ett år så tänker vi bli gravida".

Ehm, ja men grattis. Hoppas beställningen går igenom. Och att ni har lätt att få barn, att ni kan få barn, att allting annat ni kallt räknar med ska funka gör det. För vi är ju vana att kunna bestämma själv, eller hur?

Inga kommentarer: