måndag, april 20, 2009

Det växande Piratpartiet

Under förra veckans EP-kandidatsdebatt som Magasinet Neo anordnade sa Christian Engström, PP, att en undersökning hade visat att varannan ung person i Sverige skulle kunna tänka sig att rösta på Piratpartiet i EP-valet.

Alla undersökningar ska alltid tas med en nypa salt, vilket bland annat opinionsundersökningarna kring väljarstöd ofta brukar vara bra exempel på. Men med tanke på att Ung Pirat är Sveriges största ungdomsförbund och att Piratpartiet växer så att det knakar så kan man konstatera två saker:

1. Det krävs inte så väldigt många medlemmar för att vara största ungdomsförbund. Detta är något som de mer etablerade partierna måste ta till sig.

2. Att Piratpartiet inte alls ger avtryck i undersökningar kring vad varken Stockholmarna eller svenskarna generellt tänker rösta på 2010.

Än.

1 kommentar:

Freja sa...

Hej,
Jag vill tipsa om ett inlägg på Second Opinion:
Piratpartiets starka medlemsökningar vid stora mediala händelser (snarare än vid tex deras egna aktiviteter) visar att många blir medlemmar i Piratpartiet som en reaktion mot exempelvis Pirate Bay-domen. Det blir en protesthandling att bli medlem, ett sätt att visa var man står i frågan. Gott så, detta innebär inte att Piratpartiets medlemmar är mindre värde eller på något sätt sämre än riksdagspartiernas. Men det innebär att det blir irrelevant att jämföra Piratpartiets medlemsantal med riksdagspartiernas. Piratpartiet liknar här mer en Facebook-grupp.

http://www.second-opinion.se

Gå in och kommentera och sprid gärna länken vidare!