söndag, december 21, 2008

Sarah Palin

Utöver att jag läser Birgitta Stenbergs underbara Kärlek i Europa och att jag handlade på mig lite tidningar på Pressbyrån ska dagens lektyr bli den nya rapporten från Timbro, Sarah Palin- Rätt sorts kvinna?

Rapporten är skriven av Norrköpings folkpartistiska oppositionsråd Mathias Sundin, som har studerat hur John McCains vicepresidentkandidat Sarah Palin framställs i svenska medier och jämfört med bevakningen av Barack Obamas vicepresidentkandidat Joe Biden. Rapporten visar på ett oproportionerligt och negativt fokus på Palin. I många fall utelämnas hennes politiska meriter helt till fördel för epitetet "fembarnsmamman".

Rapporten lanserades på ett seminarium i veckan som jag tyvärr missade. Jag tror diskussionen mellan Sundin, Agneta Dreber, VD för Livsmedelsföretagen, Karin Eder-Ekman, Newsmill, f d red för Tidskriften Bang och Elise Claeson, debattör kan ha varit riktigt spännande.Under seminariet diskuterades bland annat Sarah Palins roll för kvinnor i politiken och för feminismen i vid bemärkelse. Samtalet kretsade kring jämförelsen mellan Palin och andra framstående kvinnliga profiler, däribland Hillary Clinton.

Ja ni hör ju. Det finns bara en sak att göra: ladda hem!

1 kommentar:

Eva Cooper sa...

Ja, nu när jag har läst rapporten är jag ännu mer för att ni ska ladda hem och läsa den!