onsdag, december 24, 2008

Julaftonen, en resume.

Så, den 27:e julaftonen i mitt liv är till ända. Dagen har sett ut så här:

Frukost med lussekatt och te, samt en vörtlimpa med senap och ost. Några julklappar till mig, till mamma och till styvpappa. Sedan blev det risgrynsgröt, där min mamma fick mandeln. Någon timme senare åkte vi till Söderala Kyrka för julkonsert. Hem igen, med lite läsande och korsordslösande med mera. Halv tre åkte vi tillbaka till Söderala Kyrka för att tända ljus på gravar. Lagomt till Kalle Anka kom vi hem till syster. Carl ville helst visa upp sin nya leksaksskoter. Den lät för jäkligt och var något irriterande just när man ville titta på Kalle Anka. Carl är en dramaqueen så han skrek förstås att han hatade mig när jag bad honom att åtminstone inte vara framför tvn. Men det var också det mest Norenska utspelet vi hade idag.

Julbord, med soyakorv och soyabullar för min del, tomte, julklappar, julgodis, diskussioner huruvida det var rättvist att den som önskat sig hundar i julklapp fick alla hundar men den andra ingen (Carl igen) och så vips så var julaftonen till ända och vi åkte hem. Jag och mamma sjöng O Helga natt för full hals i baksätet. Tilläggas bör att det inte ens var alkohol i glöggen.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hihi, det där med att sjunga "O helga natt" för full hals påminner mig om en viss "julshow" som du, jag, Stina och Sofia framförde för ett tag sedan... Å då var det inte heller någon alkohol inblandad! :P

Eva Cooper sa...

Julsånger sjunges helt klart bäst nyktert :)