tisdag, oktober 10, 2006

Utskotten färdiga

Ja, nu börjar det äntligen kännas som att det är ordning igen. Nu har man i några dagar vetat vilka ministrar som är viktiga för just våra frågor (utbildning och arbetsmarknad) och idag klubbades utskotten.

Utbildningsutskottet består av en hög med kändisar. Bland suppleanterna märks Almedalsvännen Magdalena Streijffert (s) och LUFs ordförande Fredrik Malm (fp), bland de ordinarie finns både Ulf Nilsson (fp) och Mikael Damberg (s) kvar. I arbetsmarknadsutskottet som ordninarie sitter Tomas Tobé (m). Det var nära att han följde med förra veckan när jag, David och Magnus från CUF träffades, men tyvärr drog riksdagens mingel ut på tiden. Jag kommer ihåg när jag var lite yngre än i dag och bodde i Gävle. Tomas Tobé var nog den första personen jag verkligen såg personkampanja. Hans I LOVE TOBÈ satt över hela staden.

Nå, det är verkligen enormt spännande med politik!

Ser fram emot helgens förbundskonferens med SACO Studentråd. Innan det ska dock både träff med CF- Ludde, och valberedningsintervjuer för LSU (Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationer) att hinnas med. Alla presidiekandidater till LSU skall intervjuas. Att vara valberedare är ett intressant uppdrag.

Inga kommentarer: