fredag, april 25, 2008

Höj studiemedlet!

Inledde dagen med en fika tillsammans med Martin Ådahl på Fores, fortsatte med lunch med Karin Rebas med flera på det soliga taket till Stadsmissionen. Jag satt i linne! Fantastiskt med det här vädret.Om några timmar ska jag möta upp några styrelseledamöter och gå igenom helgens konferens bland annat.

Kul att Centerpartiet idag lyfte behovet av en höjning av studiemedlet och en höjning av fribeloppstaket. Studiemedlet var en av sakerna som vi diskuterade under gårdagens referensgruppsmöte till den studiesociala utredningen. I alla exempelbudgeter räknas bostadsbidraget in, trots att det endast är 14 % som har bostadsbidrag. Det betyder t ex att att en studerande i storstad efter alla nödvändiga utgifter har kvar... - 660,-. MINUS 660,- ! Det är helt absurt!

Nej, höj det förbannat låga studiemedlet och slopa fribeloppet helt. Det är att satsa på framtiden, och eftersom Centerpartiet idag öppnar Framtidsdialogen passar det ju bra. Hoppas övriga allianspartier lyssnar. Som SFS skriver i sitt pressmeddelande: Det behövs ingen mer utredning för att komma fram till att studiemedlet måste höjas nu, det behöver tydligen inte Centerpartiet och det borde inte de andra regeringspartierna behöva heller.

Inga kommentarer: