onsdag, april 23, 2008

CV på entreprenad

Förutom att njutit av lite sol på lunchen med Tobias har jag slitit i mitt anletes svett kring de tre rapporter som ska lanseras den närmaste tiden. Det känns som om vi har det hela under kontroll, framförallt nu då en rad ytterligare texter och följebrev skrivits.

Hur som helst, när jag var i Bryssel förra veckan träffade jag en kvinna som drev ett företag som heter Brief op bestelling. Jag fick ett mail av henne idag:

Hello Eva and Malin,

We meet each other in Brussel’s during the Eures Meeting.
Both of you were very interested about the service we have in Holland, in Germany, in Belgium and we hope this year also in England and France.
To have a better look to our service you can find more information through our websites:
www.briefopbestelling.nl
www.briefaufbestellung.de
www.letterondemand.co.uk

I can imagine that you are interested to bring this special service to Sweden because in all the countries it is very successfully
For example: in Holland we have proven by independent research that when we are writing the application letters and CV’s 35% of the candidates is invited for an interview. 35% of them get the job immediately by one letter and CV.
In Germany we are doing even better: 50% is invited for an interview and from them another 50% get immediately the job.

Perhaps it is interesting for Sweden.
When you think it is, I’’ll be visiting your country with pleasure.

In each country we work with governmental organisations like CWI and UWV in Holland
Arbeitsagenturen in Germany, VDAB in Belgium, Jobcentreplus in England and ANPE in France.

So, hope to hear from you if you are still that interested!
Curious to hear from you!
Most kind regards,
Joke van der Ven


Det handlar alltså om att det här företaget skriver CV och personligt brev till olika människor, och det är arbetsförmedlingen som ofta förmedlar kontakten mellan företaget och den arbetssökande. Efter att ha svarat på en massa frågor om sig själv för den arbetssökande inom 48 timmar ett proffsigt skrivet CV och personligt brev.

Jag har ambivalenta känslor inför det här. Förstås att det är grymt att få hjälp med sin CV, men att helt lägga ut det på entreprenad? Förlorar inte arbetsgivaren rätt mycket på det, det första intrycket går förlorat?

Vad tycker ni?

Inga kommentarer: