söndag, augusti 31, 2008

Toras hus.

Idag har jag varit och hälsat på Tora Leifland Holmström i hennes hus i Bromma. Helt fantastiskt fint ställe. Det finns trädgård! Jag fick med mig en påse med självplockade äpplen hem!

Det, mina vänner, det är faktiskt livskvalitet det.

lördag, augusti 30, 2008

Trettiosexan

Nästa vecka är det Marias första som studenthandläggare. Kul!
Utöver introduktion, som dock Mikaela är ansvarig för, så ska jag bland annat på DIK Mentorprogramträff, vilket är den avslutande träffen. Jösses, det har alltså redan gått ett år av det grymma mentorprogrammet!

Saco anordnar forskningsseminarium på torsdag, och jag anordnar möte i Oslo fredag-lördag mellan studentfackliga hjältar från Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Jag ska luncha med Linda Laine på Saco, och Maria, samt Fredrik Andersson på Prime PR.

Och en massa annat förstås!

Popaganda

Popaganda var precis så där bra som man kunde förvänta sig, med Sebastien Telliér som är så cool att det nästan gör ont, Säkert! som aldrig gör en besviken samt en massa dans och hoppande till Teddybears Sthlm. Det var grymt kul, och blev helt klart en värdig avslutning på samarbetet mellan mig och Mikaela (som ordförande och studenthandläggare) vilket ju
fr o m måndag är över.

fredag, augusti 29, 2008

Ung idag 2008

Jag kan inte släppa detta.

Rapporten Ung idag 2008 från Ungdomsstyrelsen tycks ha en väldigt snäv bild av unga människors politiska engagemang. Myndigheten som jobbar med ungdomspolitik reproducerar fördomar om ungt engagemang på ett väldigt trist sätt.

Jag blir nyfiken. Du som läser, hur har ditt politiska engagemang och politiska handlingar yttrat sig på sistone? Känner du igen dig i någon av nedanstående punkter från Ungdomsstyrelsen? Kommentera, och visa på så sätt på ett av de idag vanligaste sätten att engagera sig, genom bloggar.

Skriva på en namninsamling
Bära märken/symboler
Delta i bojkott/köpstrejk,
Delta i lagliga demonstrationer,
Delta i olagliga demonstrationer,
Måla politiska slagord på allmän plats,
Ockupera byggnader,
Skada andras/allmän egendom i protest

En sista festivalsväng- sommarens tredje!

Ikväll blir det sommarens sista suck, kanske?
Oavsett vad, ikväll ska jag på Popaganda.

Den har varit med på bloggen förrut, men eftersom det är kvällens huvudperson för mig måste jag faktiskt- åter igen- ge er ....


Stenkastande aktivister?

Hanna Hallin skriver i sin blogg om de indikatorer Ungdomsstyrelsen har för att mäta ungas engagemang. Läs den och häpnas över den extremt fördomsfulla bild av unga människor och politiska aktiviteter myndigheten som arbetar med att fördela bidrag till ungdomsorganisationer har.

torsdag, augusti 28, 2008

Here we go again!

Idag var jag på min första föreläsning på den politiska filosofin. Det kändes riktigt intressant, kan bli en del roliga diskussioner tror jag. Synd dock att jag de närmaste tre veckorna kommer att vara utomlands varenda torsdag då det är föreläsning. Well.

En liten, men inte helt välkommen, överraskning var att tjejen som jag och Maria hyr vår lägenhet av ska sälja den under hösten. Det skapade ett snabbare behov av att hitta ny bostad än förväntat. Alla tips om lägenheter i Stockholmsområdet mottages gärna!

onsdag, augusti 27, 2008

AW med Ludvig

Jag var och drack öl med Ludvig i kväll, Ludvig som 2005 var ordförande för Saco Studentråd. Riktigt kul, och bra och intressanta diskussioner som vanligt. Jag var Ludvigs vice ordförande under den tiden vilket jag tror gett oss en relation där vi kan diskutera vasst och kritiskt men med en värme.

Hur som helst. I en kommentar kring en berättelse kring ett ex till mig sa han att jag under den tiden han känt mig sett hur jag blivit mycket mer extrovert, men att jag också var mycket tryggare i det. Jag tror att det är en rätt träffande beskrivning.

Ingen forskning utan forskare.

4 september 09.00-11.00
Saco
Lilla Nygatan 14, Stockholm

I samband med lanseringen av skriften "Ingen forskning utan forskare" bjuder Saco in till ett seminiarum om villkoren för forskningen och forskarna idag och om hur dessa kan och bör förbättras.

I skriften diskuterar Gunnar Wetterberg, samhällspolitisk chef och Helena Persson, Sacoekonom, kring de utmaningar forskningen står inför och hur dessa bäst ska mötas. Stora pensionsavgångar, minskat intresse för att disputera inom vissa områden och få forskartjänster för nydisputerade är några av orosmolnen som diskuteras.

Program för seminariet:
Vilka problem finns med forskarförsörjningen idag och hur kan de lösas?
Helena Persson och Gunnar Wetterberg
Vilka lösningar kan fungera?
Hans Wigzell, professor vid Karolinska Institutet och Eva Österberg, professor vid Lunds universitet, kommenterar förslagen i skriften.

Diskussionen leds av professor Dan Brändström, Saco.

Anmäl dig gärna genom mail till annika.sandberg@saco.se

Välkommen!

Jantelagen

Kom till kansliet och kände mig okreativ och tom på inspiration.
Vilket var otur eftersom det var just kreativ och inspirerande jag behövde vara. Surfade runt och slog i böcker för ny input och hittade till slut Anti Jante-bloggen.

Och vips fann jag den energi jag behövde!

tisdag, augusti 26, 2008

Dagens djupaste.

Tittar på TV4 Nyheterna om att Sverige nästa vecka får nya hastighetsbegränsningar, och att max höjs från 110 till 120 km/h.

Jag har inte körkort. Jag har aldrig funderat eller varit intresserad av att ta körkort. Jag har en enda gång i mitt liv suttit bakom en ratt, då var jag 16 år och vågade köra 10 km/h på en skogsväg utanför Trönö i Hälsingland. Mina erfarenheter och kunskaper kring bilkörning är därför väldigt begränsade.

Men! Jag har trots detta åsikten att det är väldigt konstigt att folk hela tiden åker fast för fortkörning, eller rent generellt kör för fort. Har man inte hastighetsbegränsningen där av en anledning? Varför håller man sig då inte till det?

Pubmöte.

Kvällen tillbringades på mitt favorit-gamla stan-ställe: Wirströms på Stora Nygatan. Få saker slår en pub i brittisk style. Där hade jag, Stina, Mikaela och Maria möte och gick igenom en herrans massa olika dokument och saker.

Men möte på en pub? tänker du kanske nu. Wirströms är så fiffigt att man sitter i små bås i en källare där åtminstone mina telefoner inte fungerar. Båsen gör en dessutom avskild från de andra gästerna. Perfekt för avslappnade möten alltså.

Och här trycks det på tangentbordet.

Sitter och går igenom rapporteringar, kalenderanteckningar och bloggen för att komma ihåg allting som ska med i grunden till verksamhetsberättelse för året.
Nej, året är inte slut än- det är jag fullt medveten om. Men man måste börja någonstans.

Och detta görs gärna till den eminenta One blood med Mando Diao . Tyvärr har de inte någon video till låten än. Men väl stillbilder. Snygga sådana.

måndag, augusti 25, 2008

Trygghetssystemen och slopad värnskatt

Minnet är kort men bra. Jag hade glömt bort den här repliken i UNT som kom under Almedalsveckan. Jag gillar den.

Trygghetssystem och slopad värnskatt är förenliga krav

Det dyra med att arbeta mycket internationellt.

Som ni kanske vet så har jag ägnat mycket tid åt att arbeta inom de olika internationella nätverk som Saco Studentråd har. Samverkan med andra organisationer kring gemensamma frågor är viktigt för att till exempel minska glappet mellan studier och arbetsmarknad. Vi blir allt mer globala och ja... ni vet.

Men det var inte det jag skulle säga.

Det här innebär ju att jag ägnar min beskärda del på flygplatser. På flygplatser finns det tax-free. Det tenderar snabbt att bli lite dyrt. Det kostar att få smak för YSL-puder, Helena Rubenstein-mascara, Estee Laudér-foundation och så vidare. Men nu har jag dragit åt svångremmen. Men så upptäcker jag det. I fredags när jag var och gjorde ansiktsbehandling påminde hudterapeuten eller vad hon hade för titel mig om att göra regelbunden peeling. Lätt som en plätt, tänkte jag, eftersom jag har en rätt ansenlig mängd tuber i mitt badrumsskåp. Men det visade sig att allting var ansiktsmasker och ingen peeling så långt ögat kan nå.

Det innebär ju- förstås- att jag bara MÅSTE botanisera på taxfree (som är taxfree på riktigt!) nästa vecka när jag ska på möte med de nordiska kollegorna i Oslo.

Rekryteringspotential

Titta! Jag är, enligt lördagens bordsherre, så trevlig att det nästan rekryterar.

Dagens tips till Jusek, Civilekonomerna eller Akademikerförbundet SSR alltså- André Assarsson är ekonom.

Stor publik

20 000 personer är på demokraternas konvent. Vilken otrolig känsla det måste vara att hålls tal för alla dessa människor! Den största publik jag talat för live var de cirka 1000 personer som var på Europafackets kongress förra året. Jag tyckte att det var en imponerande mängd människor.

Tänk att multiplicera det med 20....

Ny studenthandläggare på Saco.

Det här brevet skickades i helgen ut till styrelsen från vår nya studenthandläggare:

Hej,
den 1 september börjar jag som studenthandläggare hos er, vilket jag tror kommer bli både spännande och utmanande! Jag hoppas på att få träffa er alla snart, men innan dess så tänkte jag kort beskriva mig själv.

Jag heter Maria Noleryd och är 29 år. Jag är från Halmstad, men har bott i Stockholm de senaste åren. Min akademiska bakgrund består av fristående kurser på Halmstad högskola och pol mag-programmet med inriktning nationalekonomi vid Lunds universitet.Tidigare har jag jobbat med studentfrågor på min studentkår i Lund,som vice ordförande på Sveriges förenade studentkårer, och som aktiv iden europeiska studentorganisationen ESU - European students' union.

Närmast kommer jag från Verket för högskoleservice, där jag arbetat som handläggare. Jag har inte tidigare varit fackligt aktiv, däremot har jag varit studerandemedlem och sedermera medlem i Jusek i ett antal år.Jag ser fram emot att få jobba med er, och hoppas att ni kommer att trivas med mig!

Vi ses!/Maria

Det kommer bli helt grymt- det är jag övertygad om. Grattis både Maria och grattis alla studenter inom Saco-federationen!

söndag, augusti 24, 2008

Vecka 35

Ny vecka på gång, med möte med DIKs nya studenthandläggare Håkan, möte med fd vice ordförande Klara och nya vice ordföranden Stina, lunch med Timbros VD Maria Rankka , tankesmedjan anordnar också ett seminarium tillsammans med Stockholms Handelskammare om kvinnor, politik och näringsliv. Studenthandläggarnätverket ska träffas, och Sacos nya studenthandläggare kommer då också att närvara. I morgon tror jag att jag kommer kunna skriva om vem det är på bloggen. Men klart är det!

Luncher med Johannes Hylander på Westander PR-byrå och Lotta Ljungqvist från Svenska läromedelsföreningen, samt möte med Civilekonomstudenternas ordförande Senait.

Moderata studenter

Riktigt skoj på Moderata studenters konvent med ett 50-tal deltagare från hela Sverige. Idag pratade jag om Saco Studentråd, om kvalitetssäkring, glappet mellan studier och arbetsmarknad samt lite studiesociala frågor och fick frågor om Saco-förbundens verksamhet, om min syn på resurstilldelning och om fokusering av antalet högskolor med mera.

lördag, augusti 23, 2008

Sittning


Här med riksdagsledamoten Fredrik Schulte i förgrunden. God mat, mycket tal, oväntat lugnt.

Skärholmen


Är nu på mitt hotellrum i Skärholmen. Här är jag för att i kväll vara med på Moderata studenters konventsittning, och i morgon tala för samma konvent.

Robots

Inspirerad av Lisa fick jag ett starkt sug att lyssna på den här klassikern idag.

Inlåst på tunnelbanestationen

Bisarr sak som hände på tunnelbanan i natt. Jag kom till Rådmansgatan vid 01.30-snåret och upptäcker då att utgångarna är låsta. Ingen personal i tunnelbanan och dörrarna rör sig inte alls. Någon människa hade förstås tagit saken i egna händer och krossat ett fönster som alla fick klättra ut genom.

Så kan det ju inte gå till! Det är inte alls mysigt att vara inlåst på en tunnelbanestation. Jag blev snabbt påmind om varför jag oftast åker taxi nattetid.

fredag, augusti 22, 2008

En fredag som denna.

När jag ser på ett år så tänker jag på ett konstigt sätt "vår" lite kort ledighet på sommaren och "höst". Jag ser en balans mellan vår och höst.

Nu är jag på avdelningen "höst" och det känns inte alls balanserat. Eftersom vi har vår kongress sista helgen i november och handlingarna ska vara ute i början av november ger det två månader kvar. Och sedan är det ju bara att börja knyta ihop säcken och lämna över till nästa års styrelse. På våren hinner man ju med hur mycket som helst!

Dagen har inneburit mestadels möten och samtal inför just nämnda kongress. Och lunch med xRDSI-folket .

Samt skrivstilstydande. Om någon är bra på att tyda skrivstil så får ni gärna höra av er.

torsdag, augusti 21, 2008

Jag kommer ut ur garderoben som straight.

En charmig konversation utspelade sig idag:

-Hur väl känner du och Maria varandra?
-Väldigt väl. Vi bor ju ihop.
-Ja, jag vet. Men känner ni varandra väl?
-Jaa.. vi har ju bott ihop ett år nu och så...
-Ja, men.... är ni ett par?
-Jaha! Nej, vi har varsitt rum i vår lilla lägenhet!

Om det är någon mer som undrar alltså.
Nej, min sambo Maria och jag har inget förhållande. Jag tycker bara att kombo är så konstruerat.

Prinsgemål och pr-snille

Jag läser Resumé regelbundet.
Jag läser skvallertidningar med jämna mellanrum.
Och jag är väldigt politiskt intresserad.

Den kombinationen gjorde att då jag i våras såg att Emma Pernald på Storåkers låg bakom M-kampanjen i tunnelbanan skämtade och sa att det i princip innebar att kungahuset stöttar moderaterna.

Och när det nu är klart att Storåkers och Pernald kommer ha hand om moderaternas EU-kampanj gör fler den poängen.

Barn är plantor.

Med jämna mellanrum besöker jag LSUBLOGGEN som är ett väldigt ambitiöst försök att göra en kritisk granskning av Landsrådet för Sveriges ungdomsorganisationer. Ibland håller jag med, ibland rycker jag på axlarna och ibland blir jag direkt irriterad.

För det här tycker jag är helt uppåt väggarna:Det är uppenbart i dagens samhälle att det finns en strukturell maktobalans mellan ungdomar och vuxna. Allra mest syns den i att ungdomar mellan 13-18 år inte är myndiga. Man får inte rösta, får inte ingå avtal, får inte resa hur man vill, är bundna till skolplikten, har svag ekonomi och styrs av sina föräldrar. På det sättet är det rimligt att tala om att ungdomar har mindre makt än vuxna i dagens samhälle – på samma sätt som kvinnor har mindre makt än män, invandrare mindre makt än ”svenskar”, HBTQ-personer mindre makt än heterosexuella osv.

Att likna relationen barn (som definitivt de i yngre tonåren är) och vuxna med ojämlikhet, fobier och ojämställdhet är helt befängt tycker jag. Det vore helt tokigt att låta barn rösta eller resa hur de vill. De är under uppväxt. De håller på att lära sig hur samhället ser ut och fungerar. Men de är inte färdiga ännu. Barn är plantor. Självklart ska barn och ungdomar kunna göra sina röster hörda på olika sätt. Men de sätten är inte de ovan uppräknade.

21/8 1968

Bra seminarium om Praginvasionen i dag för övrigt.

Oundvikligen berörde man situationen i Georgien. Niklas Wykman ställde tankvärda frågor kring varför så många är mot Rysslands agerande- men få ifrågasätter den stora gasledningen. Mats Johansson stämde in och beskrev det smarta agerande där man till slut lyckas få en massa moderater att säga "Hurra! Låt oss finansera en återbyggnad av det sovjetiska imperiet!"

.... fast han erkände snabbt att det inte var ett ordagrant citat.

Surströmmingspremiär

Man kan ta flickan från landet, men inte landet ur flickan.

Eller något sånt brukar man säga. Vet ni hur mitt norrländska påbrå avslöjar sig? Att jag tycker att det är för få surströmmingsfester i Stockholm och att det är ett trevligt påfund. Inte för att jag äter surströmming- jag äter inte fisk alls- men det är en av få fiskdelikatesser jag faktiskt smakat. Kräftskivor är också trevliga, men jag skulle aldrig få för mig att äta en kräfta.

På en surströmmingsfest får man äta hårt tunnbröd, västerbottenost, rödlök och gräddfil. Smaskens!

PS Kuriosa är att min hemstad varje år har en stadsfest som heter Strömmingsleken runt de här dagarna. DS

Registrerad

Efter ett bra möte med min mentor sitter jag nu på Stockholms universitet där jag just registrerat mig för Politisk filosofi. Registreringen blev intressant, jag fick höra igår att jag skulle ta med mig betyg för att bli inskriven korrekt. Väl här märkte jag att jag redan stod på listan framför kursadministratören, med ett prydligt R framför. "Märkligt!" utbrast vi båda och hon gjorde en sökning på mitt personnummer och ja visst , jag fanns i systemet. Med min fd fd fd adress på Rackarberget i Uppsala och med ett telefonnummer från Gävle. "Det bygger på var man är folkbokförd" hävdade hon men så var det ju uppenbarligen inte.

Men nu är jag inskriven aktiv student på Stockholms Universitet i alla fall.

Nu ska jag vidare för att lära mig mer om det här:
Vad betydde besvikelsen över Praginvasionen för den internationella vänstern?Innebar dessa händelser början på 1980-talets högervåg och Sovjetväldets slutliga sammanbrott? Är detta 1968 egentligen ett högerns årtal? Och vad betyder dessa händelser för Europa och världen i dag? Dessa frågeställningar diskuteras av tre personer vars liv kom att påverkas av händelserna:
Mats Johansson, riksdagsledamot (m) som har skildrat intrycken av svensk politik i skuggan av Kalla kriget i bl a De svarta åren – minnen från andra sidan
Jan Mosander, mångårig medarbetare i framför allt Expressen och Sveriges Radio, var en flitig besökare hos och skildrare av frihetsrörelserna i 70- och 80-talens Östeuropa
Lucie Svobodova, direktör för Tjeckiska centret i Stockholm, kom till Sverige som barn 1969 och blev sedermera bl a biträdande protokollchef hos president Václav Havel

onsdag, augusti 20, 2008

Ok nu ska jag snart sluta älta...


Men ser ni det vita som sticker upp ur väskan? Det är datorn som står på högkant,annars skulle ni inte se den alls, för den är så liten och behändig att den skulle försvinna i handväskan.

Krock

Det finns ett fenomen som jag verkligen ogillar, och det är när saker krockar. När flera saker man vill göra sker samtidigt och man måste välja bort något.

Som nu till exempel: På lördag kväll ska jag besöka Moderata studenters konvent, vilket jag tror både blir roligt och kommer ge många spännande, intressanta, roliga och svåra samtal.

Men det betyder också att jag fick tacka nej till kräftskiva på Tony Irvings nya dansskola.

Fast sånt är livet.

Mer kärlek


Någon gång i vintras tappade jag bort min sladd till digitalkameran vilket jag förstås inte ptioriterat att åtgärda. Vilket förstås lett till att jag inte använt kameran så jättemycket på sistone. Men med min nya kärlek-datorn- så kan man sätta i minneskortet direkt i datorn och vips kan man dela med sig av bilder som denna av mig och Carin från Way out west förra helgen.

Med den nya datorn.

Nu är den hemma!

Den nya fina datorn. Jättesmidig och rar. Efter att ha slitit upp alla kartongerna och fått igång allting och greppat den inbyggda webcameran och allt blev jag så här rufsig i håret.

Möta Måns.


Igår på Vapino sprang vi på Måns Zelmerlöw, som ju Fredrik och Christoffer känner bra. När jag skakade hand med honom kände jag att det var ett ögonblick som jag kan skryta om för kusinbarnen... och mamma.

Triss

Jag håller på att fixar inför en föreläsning och samlade ihop material att ha med mig. Och jag blev så glad över den fina treklövern (som kan kompletteras till en fyrklöver genom Utbildning straffbart?) att jag var tvungen att ta bild på den.

Det är något tillfredsställande med att känna tre bra rapporter i sin hand- som jag alla varit involverad i, i tre snygga färger- som jag alla har varit involverad i att välja, i en snygg design- där jag var med i referensgruppen för den visuella identiteten för Saco och Saco Studentråd som jobbade med byrån för att få fram den bästa stajlen för Sveriges Akademikers centralorganisation.

Tillfredställande att känna sig nöjd med sin insats!

Magic 4.

Det blir mitt fjärde lärosäte. Experimentellt av mig.

Nu ska jag bilda mig!

Imorgon ska jag till Stockholms universitet för att registrera mig för en kurs! Ni vet, höst, nystart, lära sig saker, äta nyttigt, ny jacka och så vidare. Jag faller för det. En riktigt spännande kurs som jag förhoppningsvis åtminstone kommer hinna med lite grann av. Politisk filosofi 15 hp.

tisdag, augusti 19, 2008

Get smart!

Jag, Christoffer, Tobias och Fredrik var på Get smart!-premiären ikväll. Riktigt rolig film, den har premiär i slutet på augusti. Gå på den och du får en massa härliga skratt.

Avrundade med en middag på Vapino och en massa strategisamtal inför framtiden.

Att vara turist i sin egen stad.

Jag hade möte med Kevin Palm idag. Vi åt lunch på Stortorget i Gamla stan och konstaterade vad märkligt det är att kännas som att man är turist och blir lurad utomlands fast man är två kvarter från kontoret.

Saco Studentråd säger nej till obligatorisk a-kassa

Saco Studentråd avstyrker förslaget om en obligatorisk arbetslöshetsförsäkring. Vi anser att a-kassan ska vara frivillig. Saco Studentråd tycker även att en omställningsförsäkring för studenter bör utredas, antingen med utökade direktiv till den pågående studiesociala utredningen, eller genom en ny utredning.

Trots ovanstående ståndpunkter har Saco Studentråd valt att kommentera valda delar av utredningens förslag. I detta remissvar kommer vi därför att fokusera på vilka konsekvenser förslaget får för oss studenter.

Saco Studentråd ser en stor risk i att förslaget kommer att tvinga en mängd studenter till att finansiera den obligatoriska arbetslöshetsförsäkringen utan att ha rätt till dess möjligheter. Alla som under ett år tjänat 110 000 kronor ansluts automatiskt till en a-kassa och måste vara kvar i minst fem år. Varje år som man tjänar mer än 60 000 kronor måste avgiften på upp till 5000 kronor/år betalas. En majoritet av alla studenter har arbetat innan studierna och kan därmed kvalificera in sig i a-kassan. Dessutom arbetar 2/3 av studenterna extra under studietiden. Det betyder att studenter tvingas att vara med och finansiera den obligatoriska a-kassan.
Problemet är att studenter inte kan få ta del av fördelarna, d.v.s. någon arbetslöshetsersättning, förrän efter examen. Detta trots att studenter under somrarna riskerar att vara arbetslösa.

Ett problem för studenterna är dagens ersättningsnivåer och hur ersättningen beräknas i nuvarande system. Ersättningen beräknas idag på de senaste tolv månadernas inkomst. Tidigare beräknades ersättningsnivån på de sex månader med högsta inkomsten under en tolvmånadersperiod. Studenter tillhör en av de grupper som har drabbats hårdast av dessa försämringar, eftersom studenter ofta arbetar oregelbundet och inkomsten varierar från månad till månad. Studenter inte bara måste finansiera en försäkring de har svårt att utnyttja, de riskerar dessutom att få en väldigt låg ersättning när det väl har rätt till den.

En fråga som vi ställer oss är hur stipendier för doktorander kommer att räknas? I olika socialförsäkringssystem räknas stipendier på olika sätt, till exempel är inte stipendier pensionsgrundande. I utredningen nämns endast Marie Curie-stipendier, men hur ser utredningen på andra typer av stipendier? På denna punkt är utredningen otydlig. Vidare finns det oklarheter kring vad utredningen menar vara utbildningsbidrag för doktorander. Menas där endast Marie Curie-stipendier?

Avslutningvis vill Saco Studentråd betona att det för studenternas del är viktigt att de olika delarna av socialförsäkringssystemen utreds tillsammans, inte var och för sig eftersom studenter idag ofta hamnar mellan stolarna i systemen.

För Saco Studentråd
Eva Westerberg ordförande
Magnus Wretlund styrelseledamot

måndag, augusti 18, 2008

Love

Min nya kärlek, än så länge bara på nätet, om några dagar i mitt hem.

Det här med kläder

Igår konstaterade jag att det borde finnas en städfé och att hon borde komma till oss bums. Problemet är att garderoberna är för små och inte rymmer alla kläder. Då får man ta vad som står till buds, som soffa, stolar, pallar, golv...

Men nu har jag tagit makten över mitt rum igen. Kanske inte riktigt samma effekt som på Rent hus men ändå.

Nu återstår bara att hitta den outfit som passar till alla de slags möten samt biopremiär jag har i morgon. Svårt sånt här.
Noterat:

vad mycket tid som går till att förbereda saker jämt.

I nedanstående inlägg handlar det ju bara om planering nästan.

Men utan planering, dålig action.

Hej kontoret- nu är jag här igen!

Riktigt skoj att vara tillbaka med full kraft igen!

Och vad tiden går fort när man har roligt. Vad mycket man hinner med. Har diskuterat de närmaste månadernas planering med fröken vice ordförande, vilket strax ska göras med Mikaela också. Har skrivit ut papper som behövs till planering av olika slag till de närmaste veckorna, har haft en rolig och givande lunch med Anna , beställt biljetter och så vidare.

Struktur liksom. Jag gillar det!

söndag, augusti 17, 2008

Are you alright, mate?

Det går inte att komma förbi- saker är lite coolare med en brittisk accent

Apropå minnen


Taget under vintern 98.

Minnen som väcks till liv


På gårdagens fest pratade jag med handelsminister Eva Björlings pressekreterare Jens. Efter en stund kom vi fram till att vi båda var på Broder Danielkonserten i Gävle på klubben Tre& co 99 som bilden ovan är från. Världen är liten.

Vecka 34

Den närmaste veckan är jag åter igen tillbaka på riktigt på Saco. Det ska firas med lunch med Anna König-Jerlmyr, riksdagsledamot från moderaterna, lunch med Kevin Palm, som jobbar med Centerstudenter och CUF, möten med min vice ordförande Stina, frukost med min mentor Birgitta, lunchdiskussion om Praginvasionen på Timbro, samt besök på Moderata Studenters konvent, där jag ska hålla ett pass om Saco Studentråd.

Sedan ska jag ju även på biopremiär med Christoffer och på ansiktsbehandling på Gildas och vinprovning med Carin.

Fest och flytt

Gårdagens 30årskalas hos Håkan Tribell var verkligen superroligt. Många roliga människor, spännande musikmix från en tysk topplista över de senaste 30 åren (ni förstår själva hur en tysk lista över det kan låta) och så vidare.

Kom hem strax innan tre inatt. Vaknade av att klockan ringde vid halv tio. Förstod inte vad jag förväntades göra, varför jag hade ställt den. Sedan mindes jag att det var flytthjälp jag förväntades vara. Kastade mig i väg till Medborgarplatsen, lyfte kartonger och bar soffor upp för fem våningar och fick sedan svarta prickar framför ögonen när vi satt på en restaurang för att få i oss energi. Och det var ju just det som behövdes. Med mat och dryck i kroppen försvann alla osunda tendenser och byttes i stället snabbt ut till träningsvärk av lyften.

Får se om jag lyckas ta mig ur sängen i morgon bitti.

lördag, augusti 16, 2008

Manifestation mot Kremls krigshandlingar

Idag var jag på den av Magasinet Neo, CUF, LUF, KDU och MUF Stockholm arrangerade manifestation utanför Rysslands ambassad. Att en stormakt som hade demokratin inom räckhåll har valt att slå in på en auktoritär väg är en tragedi. Men att Moskva dessutom försöker undergräva demokratin i sina grannländer är ett brott. Ryssland har de senaste åren tagit till internetattacker, energiutpressning och handelsblockader för att förhindra flera f d Sovjetrepubliker att gå sin egen väg. Nu har det gått över gränsen till regelrätt krig.
För att visa att vi stödjer ryska demokratiska krafter och tar avstånd från Kremls försök att med våld undergräva grannländers strävan mot demokrati och internationellt samarbete samlades ett kanske 50-tal personer. Debattören Johan Norberg (bilden), Europaparlamentarikern Gunnar Hökmark, riksdagsledamoten Fredrik Malm samt CUF- ordföranden Magnus Andersson pratade

Eftertänksamhet

Den regelbundna läsaren av min blogg har kanske lagt märke till att jag inte gärna bloggar om mina personliga partipolitiska åsikter. Läser man lite mer börjar man nog dock snabbt misstänka var jag haft mina privata sympatier- som inte alls har med Saco Studentråd att göra förstås, bara Evas egna. Och har man läst tillräckligt noga-eller frågat mig rätt ut- så vet man till och med att jag har varit centerpartist.

Observera mitt ordval. Har varit.

För efter att tagit sommaren på mig att fundera så har jag landat i att det inte är där jag hör hemma.

fredag, augusti 15, 2008

Ditt och datt

Fredag och strax ska jag ge mig ut på stan tillsammans med Josefine för att agera smakråd vid shopping.

Gårdagens vin blev en mojito på Riche, där Quetzala Blanco och Karin Winther hade klubb, ja den med det pittoreska namnet Samlagsklubben. Grymt bra musik.

Ikväll ska jag på inflyttningsfest hos Linda Norberg. Det innebär att jag som ser allt som inte är Vasastan-City-Gamla stan-Söder som äventyr också får åka på utflykt. Linda bor i Finnboda Hamn. Det låter himla mysigt.

torsdag, augusti 14, 2008

Att se in i framtiden

När jag förra veckan åt middag med Sture Linnér sa han att vi måste vara beredda på att Ryssland när som helst- redan på fredag- kan attackera. Putins ögon är KGB-infekterade.

En dryg vecka senare och vi vet att Ryssland just på fredagen attackerade Georgien.

Eva, nu även matlagningsguru.

Jag är nog inte ensam om att tycka att pengarna tog slut hysteriskt fort den här månaden.

Därför kan det vara bra med sådana här middagstips:
Ta en zuccini, gröp ur och spar innanmätet. Fräs det med tomatkross och champinjoner, salt, peppar och grönsaksbuljong. Ta i en matsked vetemjöl i slutet. Fyll sedan zuccinin, lägg på lite västerbottenost och gratinera i 10 minuter. Servera med matlagningsyougurt och sallad. Superenkelt och billigt!

Fulltecknad dag

Dagens planer:

Lunch med Annie
Fika med Mikaela
Ett glas vin med Josefine

samt köpa present till Håkan

En dag som påminner om en Desperate Housewife-dag.
Jag har dock aldrig kunna bestämma mig vem jag skulle vara av dem.

Vad är det som är kul här i livet?

- Hur länge har du varit singel, Eva?
- Det beror väl på hur man definierar förhållanden?
-Längre än 4 månader
-Jaha. Haha, ja då var det inte i går! Då var det när jag var sambo för en herrans massa år sedan.
- Oj, det kan inte vara kul.
-Vilket kan inte vara kul?
-Att inte haft något stadigt på så länge.

Jag blev helt häpen.
För är det något som jag har här i livet så är det kul. Jag omger mig med en massa människor som ger mig så enormt mycket glädje och kärlek, jag har ett väldigt kul och utvecklande uppdrag som jag ägnar mina dagar åt, jag är med om så mycket roliga saker typ hela tiden.

Att jag då inte skulle ha kul för att jag inte haft ett stadigt förhållande på länge är en tanke som aldrig slagit mig.

onsdag, augusti 13, 2008

Glada sockor

Om man blir sugen på att köpa snygga sockor så finns det ett nytt företag som heter Happysocks som kan hjälpa en med det. Och det säger jag utan att få ett öre för reklamen.

Studenterna och bostadsbristen i Stockholm

Bostadsfrågan för studenter har, precis som alltid i mitten av augusti, blivit brännande aktuell. Värst är det i Stockholm- förstås. Studentbostäderna är få och dyra. Studenterna har för dålig ekonomi för att ha råd med vanliga lägenheter, och om det blir aktuellt så är fortfarande årsinkomsten för låg så man inte klarar konkurrensen mot de som arbetar. Det värsta är att situationen ser ut att bli allt värre för varje år.

Love Hansson, vice ordförande på Stockholms studentkårers centralorgantion, uttrycker sin oro så här: – I nuläget så sänder politikerna ut signalen att man inte vill ha några studenter alls i Sveriges huvudstad, trots att Stockholms ekonomiska tillväxt är beroende av högutbildad arbetskraft. På sikt så kommer den här utvecklingen att försämra företagens möjligheter att rekrytera den allra främsta kompetensen

Läs gårdagens artikel i DN

Socialdemokraterna föreslår att Solna Stadshus kan byggas om. Jag vet för lite om det exakta ärendet men spontant låter det bra!

Sugen på att vimla på röda mattan kanske?

Nästa tisdag är det förhandsvisning och sådan där fin röda-mattan-premiär av filmen Get smart! som bygger på en populär agentkomediserie från 60talet. Och jag har två biljetter till hela kalaset, vilket förstås är jättekul. Lite gratis mat, lite gratis film och sånt ni vet.

Men jag hinner inte fundera på vem jag ska ta med mig. Men då de flesta som jag umgås med läser min blogg så tänkte jag att ni får höra av er till mig. Typ ringa eller smsa eftersom jag ska gå hemifrån nu.

Alltså: Tisdagen den 19 augusti bjuder Sandrew Metronome, SF Bio och Petré event in till exklusiv förhandsvisning av filmen Get Smart på biograf Park. I rollerna ser vi bl.a Anne Hathaway, Alan Arkin och Steve Carell.

tisdag, augusti 12, 2008

Studentpolitik


Gardar sammanfattade kvällens middag på ett mycket bra sätt genom sin Facebook-status.

Sakta tar den livet av mig


Är det meningen att man ska kunna surfa i tio minutersstötar bara för att sedan ha en j-a dongel som lägger av eller en dator som låser sig? Är det så?

Hierarkiska, patriarkala helvetesmaskiner

Ni vet hur man brukar säga att föreningsliv både stärker och utvecklar individ och samhälle? Och typ gör alla lite snyggare också? Och ja, jag är inte den som säger emot då jag med start som 4åring blev medlem i Söderhamsortens folkdanslag har en gedigen föreningsbakgrund.

Jag tror på människors kraft att tillsammans påverka.

Men med det sagt vill jag bara delge er Bo Rothsteins uttalanden om den svenska föreningsvanan:

-Det är lätt att skönmåla de svenska 1950- och 60-talen som en rosenröd
demokrati där alla människor gick på möten i stora folkrörelser och var med och
formade och byggde landet i en evinnerlig, diskursiv, demokratisk process. Men
du kan också beskriva de där organisationerna som hierarkiska, patriarkala
helvetesmaskiner dit folk gick för att lära sig veta hut.

Hoppsan!

Allt prat om ökad tillit och skolning i demokrati, då?

Bo Rothstein fnyser:
–Man lär sig också en jädra massa mygel! Nej, den romantiserade idén om
folkrörelsernas inverkan på demokratin har skjutits i sank av forskningen.


Läs mer här

Hösttecken

Jag vet att det är ofint att klaga, men det är inte alltid så himla lattjo att försöka underhålla sig när alla andra är tillbaka in i arbetslinjen. Ett säkert hösttecken är till exempel att Claes De Faire är tillbaka från sitt sommaruppehåll och åter skriver sina roande bloggar.

Men jag kände mig alltså lite uttråkad i morse när jag vaknade. Men så kom jag på att det finns en till som kämpar med att försöka vara ledig till den 18 augusti: Mikaela. Så vi satte oss på Saturnus i några timmar, gick sedan runt på stan där fröken Staaf gjorde en massa fynd. Sedan skildes vi åt och jag gick till frisören. Det blev alltså en riktigt bra dag!

Nu ska jag snart i väg och äta middag med Gardar Björnsson och Hans Vindeland, studentkårsordförande samt studieutskottsordförande vid Stockholms Universitet. En kväll i studentpolitikens tecken. Det blir kul!

måndag, augusti 11, 2008

(Uppdaterad) Fröken Westerberg och idrottsturismen

För att citera Ronnie Sandahl i dagens Aftonbladet så är jag en typisk idrottsturist. Jag bryr mig inte ett dugg om sport under stora delar av året men brukar välja ut ett idrottsarrangemang att följa. Sorry OS, men i år blev det Fotbolls-EM istället. I år kan man åtminstone låtsats att man gör det som ett politiskt ställningstagande.

Men jag har fått lite OS-känsla ändå, på ett charmigt 80-talssätt. Läs Erik Zsiga och lyssna på Koreana här .

Så ingen blir orolig: jag är varken döv eller blind. Jag vet att vi har ett nytt nationalhelgon i Emma Johansson som kom tvåa i simningen. Man kommer rätt långt genom att skumma rubriker.

Tack för uppmärksamma läsare. Cyklingen skulle det stå ju.

Eurodisco.

Så. När man har de sista dagarna lite mer ledigt, men alla man känner har börjat jobba, vädret har blivit rätt kasst, pengarna är slut, SL-kortet jag köpte av Hanna innan hon åkte på bröllopsresa har försvunnit på posten, så får man ägna sig åt lite promenader och You tube:ande. Som till exempel Sirqus Alfon som jag såg för något år sedan i Vita bergsparken.

Lyssna särskilt efter Super Mario Bros-flörten.

Madonna

På lördag firar Kanal 5 Madonna 50år med en massa filmgodingar och så vidare. Det är helt otroligt att den kvinnan fyller femtio år. Dessutom fyller Michael Jackson detsamma om några veckor. Men han är en helt annan historia.

För att hylla Madonna, en av hennes absolut coolaste låtar och videos enligt mig:

söndag, augusti 10, 2008

Tack för medverkan i Europride- tack för att ni visar att HBT-frågor i allra högsta grad är fackliga frågor!

Detta skickades just ut till studentföreträdarna i Sacos förbund:

Hej!

Förra helgen kröntes den framgångsrika Europridefestivalen i
Stockholm med paraden, mellan 40 000- 50 000 deltagare uppges ha trotsat vädret
och gått med i paraden. I Saco Studentråds del av tåget, tillsammans med flera
andra studentorganisationer, fanns bland annat företrädare från Jusek, FSA, LR
Stud och DIK. På andra delar i paradtåget syntes Akademikerförbundet SSR och
Civilekonomera. Kanske har jag glömt någon och ber då om ursäkt för detta. Ett
stort tack till er som deltog!

Arbetet för allas lika värde och rätt i
arbetslivet är en viktig facklig kärnfråga. Alla måste ta ansvar på utbildningar
och på arbetsmarknaden men i synnerhet vi fackliga företrädare har ett ansvar
att säga ifrån om det förekommer nedsättande uttalanden, fördomar och skämt om
homosexualitet, bisexualitet och könsidentitet. Det måste bli lika naturligt för
våra fackligt förtroendevalda att ta strid för medlemmar som blivit
diskriminerade för sin sexuella läggning eller könsidentitet som av någon annan
orsak. Det är nödvändigt för att vi ska uppfylla vårt fackliga uppdrag.

Saco Studentråd, tillsammans med Saco, LR, LR Stud och SULF, hade under
förra veckan en debattartikel i Sydsvenskan om vikten att stå upp för mänskliga
rättiheter. Den hittar ni


En hel del inspiration kommer från LOs nya policy

Hopping into puddles

Och så snygga kläder de har!

Summerat.

Hemma igen från Göteborg efter två riktigt trevliga festivaldagar. Vi regnade inte bort (det gjorde vi i Halmstad i stället) och såg många bra spelningar.

Saker som konstaterades av gruppen:

"Jag är 27 år gammal, har ett respektabelt jobb och ändå vill jag bara ligga med Henrik Berggren" (man kan även sätta in Håkan Hellström där)

Man blir inte blöt om benen när det regnar om man har kort tyg där.

Jenny är ett vanligt namn på killar födda på 70-talet.

Det var väldigt många göteborgare på Way out west.

Barsebäck ligger i Halmstad.

Håkan Hellström



Klockan är kvart i åtta en söndag morgon


Och i taxin till centralen kan man sjunga karaoke

lördag, augusti 09, 2008

Carin, Nina och Tess


Just nu sitter vi och lyssnar på Sahara Hotnights. Fortsatt riktigt grymt på WOW.

Det vackraste i hela världen


Sigur Ros.

torsdag, augusti 07, 2008

Halmstad!



It's a beutiful day!

Vilken härlig dag!

Sovmorgon. Lunch på Rosendals trädgårdar (vilket mina kompanjoner Christoffer och Tobias bloggat bra om), sedan fika med vapendragaren Kolm som gav mig en riktigt fin pin och sedan en helt underbar middag som avslutning.

Ni vet det där programmet Gokväll! som går på SVT på tidiga kvällar? De har en del där en känd person får sätta ihop sin drömmiddag med ett antal gäster, levande eller döda, verkliga eller fiktiva. Det kändes ungefär så. Fast alla där var i högsta grad verkliga och levande. Det var Magnus som drog ihop det hela och gäst var Sture Linnér. Så enormt fascinerande man! Vi satt som tända ljus allihop. Då och då var jag tacksam över att jag har linser och därmed torrare ögon än normalt. Det var hjärtskärande historier emellanåt också nämligen.

Svårt att samla alla mina intryck. Och mer intryck kommer det bli för i morgon åker jag, Stina och Ylva till Halmstad, möter upp Carin och Tess, går på Lars Winnerbäck (vadslagning om vem som kommer börja gråta denna gång) och sedan blir det en natt i Halmstad för att sedan dra vidare till Göteborg där Selma och Nina också ansluter.

tisdag, augusti 05, 2008

The dark knight

I går var jag och såg The dark knight.

Allt beröm, all bra kritik, du hört om den- det stämmer.

Det är en fullständigt briljant film och Jokern, som spelas av den framldne Heath Ledger, är en av de mest briljanta skúrkarna som gestaltats på film.

I want to be a happy boy.

Beskrev idag hur besvikna jag och Stina blev 2001 då vi missade JJ72 på Roskildefestivalen. Det kräver förstås en lyssning på den underbara October Swimmer.

Väldigt 2001. Väldigt mycket London.

Engagemang

Ibland blir jag liksom alla andra någon gång blasé. Allt känns lite gjort, men har svårt att uppskatta vardagen och så där. Då ser jag till att plocka fram minnet från när jag fick ett mail från Arash Mohktari som var styrelseledamot i Saco Studentråd 2004. Jag var aktiv i den arbetsgrupp som då fanns med namn Jämlikhet och mångfald. Det skulle göras ett nyval till styrelsen och Arash mailade mig och frågade om jag inte skulle vara intresserad av att kandidera, för att jag var en grym tjej.

Jag började gråta av glädje!

Jag var ordförande i DIK Student under den tiden, och hade träffat styrelseledamöterna och presidiet i Saco Studentråd några gånger och det var så enormt häftigt och imponerande hur mycket de kunde och vad coola de var. Att någon tyckte att jag skulle vara en person som skulle passa in i ett sånt gäng. Wow alltså!

Om jag kan ge någon ens hälften av den känslan och inspirationen som jag hade när jag fick det mailet kan jag genast glömma allt vad blasé heter.

Andra anledningar till engagemang skriver Linda om i sin krönika i Agrifacktidningen.

Sugar,honey honey

Jag har ett mycket större saltbehov än socker (föredrar förrätter framför desserter och köper garanterat popcorn och inte godis på bio) men ibland åker även jag dit. Som frekvent talare och debattör så får man ofta chokladaskar i talarpresent - till min sambo Marias stora förtret för hon har lite svårare att acceptera att askarna bara står där i kylskåpet helt orörda- och idag kokade jag mig en stor kopp the och kröp upp i sängen med lite lyxig belgisk choklad.

Kanske är det sockerchocken som har gjort mig alldeles fnissig under eftermiddagen?
Vet ni hur HALA gummistövlar är egentligen? När jag och Stina gick i genom en galleria i dag halkade jag inte bara en utan två gånger. Båda gångerna skrek jag och högg tag i min stabila vän. Båda gångerna blev min stabila vän rädd och skrek högt också.

Ni vet, vissa människor vet hur man ska göra entré.

Finfin musik i tv

Fantastiskt begåvade David Lehnberg och Elin Lindfors i The Deer Tracks spelar i morgon på Nyhetsmorgon. Inte missa!

Dagen då jag blev avundsjuk på Blondinbella.

Lite oförtjänt har flera stycken trott att jag har något emot Blondinbella, på grund av den lilla detaljen att Niklas Wykman fick högre modebetyg än Isabella i Almedalen.
Det var verkligen inget personligt, det var bara vad jag tyckte. Och dessutom ganska snällt sagt också.

Nej, jag tycker Isabella Löwengrip är en cool person. Men nu hittade jag en sak som har gjort mig genuint avundsjuk. Osmickrande va? Men så är det. För läs här:
Sedan fick jag ett erbjudande från ett företag som placerar duktiga människor utomlands på olika universitet (som ett stipendium) och jag fick förfrågan om jag ville läsa juridik på Oxford.

Läs hela texten här

Men ÅHHHHHHHHHHHHHHH! Jag vill också!

måndag, augusti 04, 2008

Äntligen!


Äntligen får jag användning av mina solgula Vikingstövlar som jag köpte till Hultsfred för två år sedan. Har haft svårt att hitta det citychica med dem. Men nu så. Dessutom hittade jag ett par riktigt snygga italienska gladiatorsandaler som jag glömt bort i samma påse. Dags för en genomgång i garderoberna snart?

Fruntimmersveckor.

Jag gillar verkligen Liberala Ungdomsförbundets ordförande Frida Johansson-Metsos tuffa människor-blogg , varje dag under två veckor är det en ny driftig ung tjej som tar plats.

Regnet det bara öser ner.


Titta, finaste Tobias, Christoffer, Maria och så jag då,förra söndagen efter att vi varit på Dalarö och badat och sedan hittat Gålö pizzeria.
Idag är det inte mycket till badväder. Däremot har jag och Tobias tagit massa omvägar för att gå till centralen vilket ledde till en rätt rejäl promenad runt om i stan. Sedan har jag varit hemma och drömt om Bryssel, varit praktisk och tvättat samt pratat en massa i telefon.
Det är väl en bra "göra-ingenting"-dag?

Jo, jag lever.

Ja, det här var ovanligt dålig blogguppdatering. Det beror på att jag, liksom många andra, drabbats av den stora sömnsjukan. Jag sov hela gårdagen förutom en promenad fram och tillbaka till Gamla Stan. Förkylning och Pride- energitömmande!

Men nu, med två veckors "lite mer ledigt än vanligt" kvar, ska jag förhoppningsvis boosta alla energinivåer ordentligt. På torsdag åker jag och tjejgänget till Halmstad, för att sedan dra vidare till Göteborg. Efter den rundan har jag än helt oplanerad vecka kvar, förutom två roliga fester till helgen.

Bäst att börja boostandet med att göra en fruktsmoothie.

lördag, augusti 02, 2008

Nämen så är saker på allvar 10 år sedan



När vi ändå var i gång...

Så passade vi på att propagera för en höjning av studiemedlet. Här SFQs förbundssekreterare Camilla Nylundh


Pimp my car!



So facking proud


Som Akademikerförbundet SSR skriver på sina tröjor. Det var dessutom inte igår jag bar en studentmössa. Men idag så!

fredag, augusti 01, 2008

Sätt press!

Det är lätt att glömma bort svenne-homofobin. Att negligera det faktum att problemen- precis som med rasism- så ofta är andra än nazister. Att problemen är då till synes vanliga människor uttrycker sig om t ex Prideparaden med ord som "Jag tänker inte gå i det där jävla bög-jippot"

Det får man inte glömma bort.

I går var jag på ett seminarium med namn Facket och heteronormen. Det finns flera Saco-förbund som gör ett beundransvärt arbete gällande HBT-frågor. Men det saknas ett samlingsgrepp. LO och TCO är förebilder och har länge varit. Jag önskar att jag kunde säga att Saco var bra på dessa frågor men det är vi inte. För några år sedan var jag med och startade ett nätverk inom Saco-federationen som arbetade med HBT-frågor. De mail som vi fick till nätverket visar verkligen på att det finns mycket att arbeta med. LOs vice ordförande Ulla Lindkvist pratade flera gånger i går om hur anti-diskriminering i allra högsta grad är en facklig fråga och sexuell läggning och könstillhörighet hör dit i allra högsta grad. Det är skrämmande att konstatera att 2004 så fanns det alldeles för många akademiker i Sverige som hade en annan syn.

Ni som arbetar med HBT-frågor, med anti-diskrimineringsfrågor, ute på Sacos förbund, ni som är medlemmar i ett Saco-förbund: Tjata på oss! Maila till kansliet! Ring oss! Sätt tryck på Saco! Se till att Saco blir lika bra och engagerade som LO och TCO i kampen för ett samhälle där vi ser till alla människors lika värde.

Pyssel inför paraden