måndag, maj 12, 2008

Etikett

Ni kommer ihåg Carl Bildts bok som kom ut i början av 90-talet med titeln Hallänning, Svensk, Europe?

Det är intressant det där med etiketterna var man kommer ifrån.
Jag är uppvuxen i Ina. Det gör mig till Söderhamnare. Men jag har alltid haft en mer benhård känsla för Hälsingland (jag är med i Facebookgruppen "Fuck you I'm from Hälsingland" och blir alltid lite gråtmild av Hårgalåten). Men hemmakänslan för en stad, den återfinns i Gävle. Men jag är ju också en väldigt stolt gammal Upsaliensare. Men nuförtiden är jag Stockholmare med innerstaden som min lekplats. Och så det där med Europé också då. Som Elmir af Geijerstam sa när hon höll sitt tal efter att hon fått utmärkelsen som Årets Europe :"Jag är så glad att jag är europé"

Men hursomhelst. Jag kan ändå inte motstå frestelsen att lite stolt konstatera att företagsklimatet i Söderhamn både är bättre än Bollnäs och Hudiksvall enligt Svenskt Näringslivs ranking. Söderhamn ligger på plats 180 och har klättrat 32 platser vilket är jättekul att se. Som det alltid är mellan grannbyar/grannstäder/grannlän/grannländer så finns det en viss konkurrens mellan grannstäderna i Hälsingland. Och Bollnäs är bara på plats 195.

2 kommentarer:

Mikaela sa...

Småland finns på plats 14, 15, 17, 18.Eat your heart out, Hälsingland!

Eva Westerberg sa...

Heh det är jag inte ett dugg överraskad över. I Småland är man duktig på företagarfrågor. Men man försöker i alla fall i Hälsingland..!