onsdag, december 05, 2007

We're not gonna live in silence

Vi har alla våra starka och svaga sidor. En av mina svaga sidor är att jag har problem med lokalsinnet. På det lokala planet. Det är mer eller mindre allmänt känt att jag gått vilse några kvarter i från min lägenhet, och jag har även gått vilse på Gärdet och blivit en halvtimme försenad. Jag hittar inte i Stockholm helt enkelt! Idag skulle jag till Solna, och det blev en kedja av misstag. Jag och Mikaela hade sällskap dit, och Mikaela litade på informationen att blåa linjen delade sig efter Solna Centrum och kollade inte upp det själv. Jag litade på andrahandsinformationen.
Det ledde till en lite oväntad utflykt till Duvbo.

Jag är dock alltid mer uppstyrd när jag är på resande fot. Jag har åkt till fel station i Budapest en gång, men då hittade vi å andra sidan läckra stolar att sitta på.
Inget ont som inte för något gott med sig.

Har träffat min mentor idag. Sedan förra gången hade jag i läxa att göra en tidslinje kring olika val jag gjort i mitt liv. Intressant att reflektera över, att se vad man valt att göra och vad som är anledningen till att man valt det. Intressant att se kedjan av händelser som lett till en viss sak.
En intressant övning som vi gjorde var att kryssa i olika egenskaper man dels själv anser att man har, och dels vad den andra har.
Min självbild-->
Ambitiös
Diplomatisk
Effektiv
Flexibel
Impulsiv
Kompetent
Kvicktänkt
Motiverad
Orädd
Utåtriktad

... och Birgittas bild av mig-->
Alert
Dynamisk
Entusiastisk
Glad
Innovativ
Kreativ
Kunnig
Mjuk
Orädd
Skarp

Nu över jul ska jag fundera lite kring de olika beskrivningarna. Det är bara en sak som vi båda skrev, och det är orädd. Visst att en del av orden synonymer. Men ändå. Viktigt att fundera på sin egen uppfattning om jaget, och hur andra uppfattar en. Lite av en väg till succé att matcha ihop det hela.

2 kommentarer:

lisa sa...

Har du stått vid skeppsholmen, tänkt att moderna museet ligger på djurgården, gått dit och konstaterat att du är dum i huvudet?

Det har jag.

Eva Cooper sa...

Det är fantastiskt att vara i sånt gott sällskap :)