torsdag, december 06, 2007

Müde.

Imorgon ska jag diskutera huruvida en examen är lönsam på dagens arbetsmarknad med Ulf Andreasson från TCO på ett internationellt seminarium. Det kan man diskutera länge, och framförallt vägarna dit. Tror det kan bli ett intressant samtal/diskussion.

I övrigt märker jag väldigt tydligt att jag efter kongressen är riktigt riktigt trött. En sådan där trötthet som inte går över av att sova, utan som behöver ledighet snart. Man laddar så väldigt mycket inför kongressen, och med allt annat också som mässorna och det vanliga uppdragen, och sedan räcker det inte med bara en dags ledighet för att komma ikapp. Som jag berättade för Christoffer igår: på en och en halv person är vi pressekreterare, generalsekreterare, ekonomiansvarig, kommunikationsansvarig och förstås då också studenthandläggare och ordförande. Det är många roller det.

Men! Det ska bli kul att nästa vecka åka till London med Stina, och det ska bli spännande att träffa alla nya och gamla förtroendevalda på överlämningsmötet nästa helg. Håller just nu på att förbereda ett pass om den politiska omvärlden, där allt möjligt från LSU, Europafacket, S-studenter, MUF, Eurocadres och Grön Ungdom ska tas upp.

Ordnar lite inför ett möte i Bryssel i mars. Fem personer har lyckats missa att det planerade datumet visst var över påsken. Av någon anledning tror jag att det är en dålig idé med studiebesök på långfredagen. Efter att ha bollat fram och tillbaka med Brysselkontorets Jonna verkar vi nu har landat i ett nytt datum där det både finns möteslokal och då parlamentarikerna är på plats. Vi ska bland annat träffa Christoffer Fjellner på plats i Bryssel. Kul!

Dessutom har jag äntligen fått en ny operationstid, i januari that is. Finally!

----

För att pigga upp mig så tänker jag egoboosta lite med den text som finns på LR Studs hemsida om kongressen:

Saco Studentråds kongress avslutades med valet av en ny styrelse till Saco Studentråd. Eva Westerberg, studentrådets ordförande under gångna mandatperiod, visades stort förtroende som valberedningens förslag att under kommande mandatperiod sitta på Saco Studentråds högsta position. Kongressen valde enhälligt Eva att sitta kvar som ordförande.

”Är vi nästa generations gubbar?”
Denna intressanta fråga ställdes av Eva under hennes tacktal till kongressen. Trots att kvinnor som skaffar sig högre utbildning blir allt vanligare och på sina håll är fler än männen, t.ex. bland KTH:s nyantagningar där kvinnor historiskt sett varit färre, så råder det inom Europas studerandefackliga rörelse en övertydlig mansdominans och manskultur. Odlar vi inom facket en strikt patriarkal kultur? Detta är ett stort problem för oss om vi ska anpassa våra förbund till yngre generationer, våra nya medlemmar, till dem som ska engageras att föra arbetet framåt och bära det ansvar som av de flesta ändå uppfattas som en tung börda.
- Från LR Studs sida är vi mycket nöjda med valet av Eva Westerberg till Saco Studentråds ordförande. Vi har en stor tilltro till hennes kompetens, erfarenhet och engagemang, säger LR Studs kongressdelegation bestående av Anna Persson, Tomislavka Barisic, Elise Ling, Malin Davelius och Pontus Bäckström.

Tack för de fina orden!

Inga kommentarer: