torsdag, april 19, 2007

Premiärer och outfits- dagens ilandsproblem

Så blir det en premiärfest nästa vecka ändå, när H&M slår upp nytt på Drottninggatan kommer jag o Carin vara där för mingel, mat,musik och premiärrabatt. Fick tacka nej till restauranginvigning då jag är bortrest. Mingelådran ska väl få sitt ändå nu.

Apropå festligheter, igår fanns det inga direktiv kring klädsel på Venture Cup. Berättade detta för Officersförbundets ordförande Lars Fresker som omedelbart förstod problematiken med oklara kläddirektiv och Blå hallen. Jag var en smula overdressed men inte så farligt.
Läste nu precis schemat för ikväll "... en exklusiv kväll där politiken, akademin, näringslivet och framtiden möts" och upptäckte nu, NU, att det var klädsel kavaj.

Det måste vara enkelt att vara kille och ha en kavaj o slips hängande på kontoret och på så sätt rädda alla outfits. Visst, jag klarar mig någorlunda genom min förkärlek för kjol och klänning, så även idag. Men ändå. Ogillar att vara för down-dressed.

OK- men när jag inte traumar över sånt här så har bland annat all info om förbundskonferensen skickats ut, bland annat detta...

Minska glappet mellan studier och arbetsmarknad!
I linje med SACO Studentråds fokusfråga för 2007, glappet mellan studier och arbetsmarknad, inbjuder vi till en spännande workshop med Angeli Sjöström, som tidigare arbetade på Akademikerförbundet SSR, om föreställningar om hur en företagare "borde" vara, statistik om företagande, hur man kan göra verklighet av sina idéer samt hur SACO Studentråd vill arbeta med frågorna. I samband med detta ger vi också ett specialerbjudande för SACO-förbundens studentmedlemmar. Läs mer här http://www.student.saco.se/om/beautiful_business_kampanjerbjudande.asp
Ulf Lindberg, som är näringspolitisk chef på Almega, besöekr oss och diskuterar arbetsgivarnas syn på glappet mellan studier och arbetsmarknad.

SACO Studentråds verksamhet
Under helgen kommer styrelsen att redovisa verksamheten som genomförts och planeras. Efter det finns det möjlighet för förbundskonferensen, som är högsta beslutande organ när det inte är kongress, att påverka styrelsens arbete. Ta därför chansen att tycka till om verksamheten, och påverka Sveriges största frivilliga studentorganisation, SACO Studentråd. Läs på verksamhetsplanen här http://www.sacostudentrad.se/om/VP%20SACO%20Studentråd%202007.pdf

Under söndagen kommer ni att få presentera ert förbund, ta till exempel upp vilken typ av verksamhet, uppbyggnad eller något annat spännande som rör er. Förbered således en cirka 5 minuters presentation, tekniskt material finns att tillgå om ni så önskar.

Inga kommentarer: