torsdag, maj 27, 2010

Stolt medlem i AEA berättar.

Jag sökte på ordet a-kassa här i bloggen och ramlade över en stor mängd inlägg som de flesta är en kritik mot förslag på obligatorisk a-kassa. Det är en kritik som jag delat med många. Men Folkpartiet är inte de som ger sig, utan senast i dag kan man läsa Jan Björklunds krav på ett förstatligande av a-kassan.

Björklund menar att dagens ordning är ologisk. I stället tycks han finna logiken i allt som är allmänt ska vara i statlig regi. Och varför ha ett eget spår utan koppling till socialförsäkringsutredningen som håller på att tillsättas just nu? Så mycket frågor och inte ett enda redigt svar på varför a-kassan egentligen ska göras obligatorisk?

Förresten, så måste jag också lyfta fram följande textsnutt om fackföreningar:
Fackföreningar är i ett borgerligt samhälle en mycket viktig del av det civila samhället. Problemet i Sverige är att de är för centraliserade och för tätt knutna till Socialdemokraterna. Inte att de finns. Fria, starka, partipolitiskt obundna och decentraliserade fackföreningar är bra. Klart att de ska sköta sina medlemmars arbetslöshetsförsäkringar. Klart att de ska utgöra ett av många bålverk mot statens makt. Den stat som Björklund företräder.
Roland PM har så rätt!

Inga kommentarer: