måndag, december 07, 2009

Tacka ja!

Det är förstås på sin plats att kommentera Johan Ingerös intåg på Neo-redaktionen, bra rekryterat! Läste precis kommentatorsfältet på Neo-bloggen om den nya redaktören där chefredaktören Paulina Neuding så snyggt svarar på den förvisso berättigade kommentaren "ni lider verkligen på brist på myndiga manliga bloggare" (för om man är sådan som räknar personer noggrannt så kan kan konstatera att sex av sju Neo-bloggare just hör till gruppen myndiga män):

Det är helt sant, vi har verkligen brist på kvinnliga bloggare (däremot är chefredaktör, AD och creative director kvinnor). Min erfarenhet hittills är att det är betydligt svårare att få kvinnor att ställa upp och skriva. Däremot - Johan är en briljant skribent och jag ville inte låta det ligga honom i fatet att han råkar vara man. Vi jobbar inte riktigt så.

Klockrent! Och så självklart, kompetensen först. Och så kommer vi tjejer ihåg vad jag tror är Beatrice Asks visdomsord : våga säg ja!!! Hur ofta hör man inte uppgivna rekryterare och chefer vittna om att kvinnor tackar nej till ledande poster, spännande uppdrag etcetera.
Vi borde inte jobba så.

Inga kommentarer: