måndag, september 01, 2008

Svar på Svar på tal om arbete.

Jag sitter och läser Lunds universitets journalistutbildningstidning Reflex, med tema anställningsbarhet. I en intervju med en rekryterare står detta:

"Studenter uppmanas ofta att engagera sig ideellt under studietiden. Men Björn Larsson anser att betydelsen av till exempel engagemang i en studentkår är betydligt överdrivna.
- Jag har aldrig varit med om att det spelar någon roll."

I nästa stycke:
"-Tänk på att allt spelar roll när du extrajobbar. Förra chefens vän kan vara din blivande chef. Var noga med hur du beter dig i olika yrkesroller. Gör aldrig bort dig."

Jag blir mäkta förvånad. Jag skulle utan tvekan säga att det ideella engagemanget kan ge minst lika mycket kontakter och erfarenheter. Och spela roll! Nog för att jag finns i en bransch där kanske just studentkårsengagemang är extra centralt (alla studenthandläggare jag har överblick över har antingen varit nations- eller kåraktiva, och det har helt klart varit en erfarenhet som spelar roll)

Tänk på att allt spelar roll. Förra styrelsekollegans vän kan vara din blivande chef.

2 kommentarer:

Håkan Augustsson sa...

Instämmer helt! Jag hade aldrig fått mitt studenthandläggarjobb på DIK om jag inte varit aktiv inom Civilekonomerna och inom Ronnekon, ekonomföreningen i Ronneby.

Eva Westerberg sa...

Nej, ett typiskt exempel! :)