fredag, januari 09, 2009

Sanningen om Gömda?

Alltså. Har ni följt debatten kring Gömda? Det är en riktigt snurrig historia, nästan värd en roman i sig. En svensk författardrottning, Liza Marklund, som gjorde stor succé med den sanna historien Gömda. Eller sanna? Vad vet man om det? Enligt författaren Monica Antonsson är det massa påhitt, något som hon också menar sig bevisa i boken Mia-Sanningen om Gömda. (Jag har inte läst den själv så jag får ju gå på hörsägen i det här fallet).

Och så kan det ju vara. Men för att sätta ytterligare en knorr på det hela så bestämde sig en Tv4 journalist, Annika Widebeck, för att nysta vidare i historien. Och på punkt efter punkt så är det som lanseras som sanning i Gömda punkterat. Inslaget stoppades först. Av nyhetschefen som av en händelse också är god vän med Liza Marklund. Intressant.

En massa artiklar har skrivits i ämnet. Och på onsdag anordnar Magasinet Neo ett lunchseminarium om mediamakt. Monica Antonsson deltar bland annat, och Liza Marklund och Tv4 har blivit inbjudna. Kan bli enormt spännande.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Bra Eva - Sydsvenskan har rescenserat Antonssons bok idag.
http://jerbaz.wordpress.com/2009/01/09/sydsvenskan-recenserar-mia-sanningen-om-gmda/
Det börjar röra på sig i kulturetablissemanget!
Trevlig helg!
/Paul

Eva Cooper sa...

Mycket bra! :)

Tack detsamma.