tisdag, mars 27, 2007

Spänning

Har haft SACO styrelsemöte under eftermiddagen, som vanligt enormt givande. Något att se fram emot med stor spänning är den gemensamma middagen med LOs styrelse. Vi ska även ha det tillsammans med TCOs styrelse. Jag skrev häromdagen om Europaportalen. Tack vare Svenskt Näringsliv har finansieringen av intenetportalen nu tryggats sedan de gått in som medlem, ett bra partsövergripande samarbete då medlemmarna annars är t ex LO, SACO, samt en rad LO-förbund.

Lundaekonomerna har skrivit ett konstruktivt förslag till riksdagens ledamöter i utbildningsutskottet kring hur studentinflytandet kan säkras även efter ett borttagande av kårobligatoriet, bra där.

Ska bli spännande i morgon då kårobligatoriefrågan ska diskuteras i riksdagen, även om det förmodligen blir Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som i motionen anförs om en utredning angående ett avskaffande av kårobligatoriet.

... vilket förstås är klokt men ur ett spänningsperspektiv (inne på det där att saker ska vara spännande idag) mindre intressant fram tills dess att utredningen är klar.

Inga kommentarer: