måndag, december 01, 2008

Då lotten avgjorde.

En fantastiskt underhållande sak som hände på kongressen och som ledde till mycket skratt var då vi drog lott om ett beslut rörande stadgan...!

Vi antog en ny stadga, och vissa punkter behövde ju diskuteras mer än andra. En sådan handlade om vem som ska få motionera till Saco Studentråds kongress: förbunden eller enskilda medlemmar.
Efter en lång diskussion var det dags för röstning. Efter röstningen begärdes votering, och rösträknarna plockades fram. Folk satt och räknande själva och fnisset började sprida sig i lokalen. Jo, det var exakt 50-50. Arbetsordningen plockades fram och där stod det att vid lika röster avgör lotten. Så blev det! Och hädanefter (0m Sacos styrelse godkänner stadgan vill säga) får alla studentmedlemmar i Saco motionera direkt till vår kongress.

2 kommentarer:

Magnus W sa...

;)Underbart hur lotten till slut kan vinna över demokratin. Ibland kan faktiskt slumpen vara enda utvägen. Individuell motionsmöjlighet för varje Saco Studentråds-medlem låter som en bra idé.

Eva Westerberg sa...

Vi i styrelsen yrkade på att det endast är förbunden som skulle motionera, då det är de som är de faktiska medlemmarna (du kan ju inte vara direkt medlem i Saco). Dessutom var det så det blev när det gäller att nominera.

Men det blir nog bra det här också!