måndag, mars 03, 2008

Åter på Saco efter några dagars ledigt. Var som sagt i Riga i helgen. Det var lite svårt att fånga det fina på bild, men här är en tuff byggnad med en schysst bro över Daugava.

Hade fått tips om Ockupationsmuseet, så vi begav oss dit. Riktigt bra museum som på ett enkelt sätt visade på nazisternas och kommunisternas tid. Inte lika effektfullt som Terror Haza i Budapest, men minst lika informativt. Vi kan säga så här: jag visste inget om Lettland innan och nu har jag åtminstone en hyfsad bild av historien fram till 1991. Väldigt mörk del av Sveriges historia fanns med också, avdelningen om utlämnandet av baltiska flyktingar från Sverige till Sovjet 1946.
En vecka ligger framför oss, och denna vecka kommer det vara en hel del möten och konferenser. Börjar lite lätt med att ha möte om Almedalen i eftermiddag, fortsätter med Sacos styrelsemöte i morgon, toppar onsdagen med heldag med DIK Mentorprogram, träffar riksdagsledamöter från centerpartiet på torsdag angående den kommande forskningsproppen, och på kvällen är det Shortcut/Ledarna-galan. Hela fredagen är vikt åt TCOs konferens om utbildning. Och sedan då naturvetaredebatten på lördag.

Inga kommentarer: