torsdag, mars 13, 2008

I shop, therefor I am?

Kom hem precis i tid för att se på SVT Debatt. Shoppinghysteri, konsumtionshets eller intresse precis som allt annat? I ett av insändarSMSen kunde man läsa "Shopping gör livet värt att leva", och så långt vill jag inte gå, men att det är en guldkant går inte att sticka under stol med.

Dessutom verkar det vara vanligt att dumförklara alla läsare av bloggar och mena att de inte kan skilja mellan inspiration och lag. Min mamma prenumerar på en massa trädgårdstidningar vilka jag med glädje kastar mig över varje gång jag är hemma. Jag känner ingen press inför att anlägga en trädgård just nu (svårt när man har andrahandsboende i innerstan) men däremot har jag definitivt inspireras till framtiden.

Samma sak med modetidningar och modebloggar, det är rolig inspiration. En av mina favoritsidor är Facehunter som verkligen rekommenderas. Lisa beskriver sin syn på yta på ett bra sätt, jag håller med henne. Det är ett uttrycksmedel. Det är roligt- och jag får inte för mig att det gör mig lyckligare för resten av mitt liv. För stunden, ja, precis som jag kan bli lycklig av sol för stunden, en god drink, eller en bra text. Jag är inte en tom människa utan intressen bara för att jag konsumerar med ett glatt leende.

Hur som helst. Ebba von Sydow och Fredrick gjorde bra ifrån sig i debatten, även om jag tycker att de kunde ha haft den lite längre.

1 kommentar:

Akinogal sa...

This comment has been removed because it linked to malicious content. Learn more.