torsdag, september 13, 2007

Framtidens arbetsförmedlande- nu även med Jytte!

Saco Studentråd anordnar den 28 september ett seminarium om framtidens arbetsförmedlande. Privata aktörer spelar en allt större roll när det gäller arbetsförmedlande, försöksverksamheter med arbetsförmedling på entreprenad är högaktuella och en rad Saco-förbund har tillsammans nyligen startat Akademikerförmedlingen. Vilka andra aktörer än AMS kan egentligen vara med och förmedla arbeten? Hur skapar vi ett effektivt arbetsförmedlande, och till vem ska vi förmedla arbeten?

Efter diskussionen kommer representanter från förbunden i Sveriges största frivilliga studentorganisation, Saco Studentråd, att mötas för att diskutera hur vi tycker att arbetsförmedlandet ska hanteras i framtiden. Dina tankar betyder mycket för oss, och vi hoppas att du har möjlighet att medverka i seminariet och den efterföljande debatten för att föra fram ditt och ditt förbunds idéer och åsikter!

Färdiga för medverkan är: Per Henriksson, JusekLil Ljunggren Lönnberg, AMS
Ossian Wennström, SacoMagnus Andersson, Centerns Ungdomsförbund
Jytte Gutland, Socialdemokratiska ungdomsförbundet
Torbjörn Björlund, Vänsterpartiet

Moderator/processledare: Angeli Sjöström, Processrum

Seminariet börjar kl 10.00 och avslutas 12.00, och vi håller till på Saco-kansliet, Lilla Nygatan 14, Gamla stan. Klockan 13.30 fortsätter den interna diskussionen för aktiva i Saco-förbundens studerandesektioner, som planeras att avslutas 16.00.

Anmälan till seminariet sker här http://www.saco.se/templates/saco/calendar_event.asp?id=5904

Maila Eva Westerberg på eva.westerberg@saco.se om du kommer att vara med under eftermiddagens interna samtal. Skriv då även om du vill vara med på en gemensam lunch (plus eventuella allergier).

Inga kommentarer: