tisdag, februari 23, 2010

Nya bud från (S) om hushållsnära tjänster

I går skrev jag om hushållsnära tjänster och sprickan hos de rödgröna. I dag gör Socialdemokraterna i Stockholms ordförande Mikael Damberg ett utspel där han slår ett slag för att behålla städavdraget. Inte riktigt på samma sätt som i dag, kanske mer riktat mot barnfamiljer. Jag håller mer Jonas Morian om att det inte är idealistiskt med den typen av uppdelningar, men att det är välkommet. Mindre pigavdragsnack och mer jobb.

Apropå det så har jag i dag efter tips från Tobias Holdstock beställt städning i nya lägenheten också (gamla lägenheten flyttstädades i går). Få se om det är något för oss, tanken är ju fantastisk dock. Med en astmatisk fästman är det dumt att ha det dammigt. Med långa arbetsdagar är det svårt att hinna med det. Och dessutom, välja att prioritera att städa när man kommer hem? Händer sällan. Värt t ex att offra en utekväll för två personer varje månad. Eller en HM-outfit. Eller en trevlig middag på restaurang. Till exempel.

Hur som helst. Nog har Kent Persson varit träffsäker i val av ämne till veckans bloggdebatt. Även bra-iga riksdagsledamoten Tomas Tobé bloggar om detta, precis som Tokmoderaten.

Inga kommentarer: