onsdag, februari 03, 2010

Dinosaurier

Självklart. En kvinna får toppost och är dessutom gravid. Då kommer biologister framkrypande som pratar om vad som är naturligt och onaturligt och vad Birgitta Ohlsson borde göra. Hon borde inte ta jobbet som EU-minister i alla fall, det tycks vara klart.

Vi har Eva Sternberg som till och med sträcker sig till att kvinnor inte ska lämna hemmet överhuvudtaget. Ska vi göra något ska vi göra det med hemmet som bas. Kvinna, bliv vid din läst? Men självklart, alltid kan man rota fram någon dinosaurie med de åsikterna.

Mer överraskande är Hanne Kjöller på DNs ledarsida. Även Expressens ledarblogg är överraskade hur liberalen Kjöller skriver om hårdhudade dinosauriekvinnor som åker på nattmanglingar och "Kvinnor, precis som dinosariehonor, fylls av omhändertagandehormoner oavsett hur moderna de är".

Åh, jag blir så trött!

2 kommentarer:

Mikaela sa...

Det är mamma-maffia-syndromet. "innan jag fick barn förstod jag inget". Neo-Sofia hade en precis lika vidrig ledare i numret med det temat förra året. Plötsligt får de insikt om hur alla ska känna sig, och vi som inte har barn kan inget säga för vi VEEEET faktiskt inte hur det är. Suck.

Eva Cooper sa...

För som mamma blir man förstås ett enda kollektiv där alla upplever samma sak och känner likadant. Absolut.

Har missat den ledaren, får leta upp i vårt bibliotek.