tisdag, juli 07, 2009

Arbetsplatsmusik

Jag var tvungen att titta en gång extra på datumet för i dag, men nej det var inte 1 april. Det är alltså helt sant att STIM tycker att det är rimligt att kräva ersättning för att du lyssnar på en cd (som du redan betalat för), på Spotify (som du antingen har med reklam eller betalat för) eller webbradio.

Eller nej, förlåt, det spelar ingen roll om du lyssnar eller inte. Om du har ett ljudkort i din dator är det tillräckligt för att STIM ska tycka att det behövs en licens för arbetsplatsmusik. Du behöver inte lyssna alls, och inte kommer du förbi det om du lovar och svär att inte använda något annat än hörlurar så att absolut ingen annan få höra din (redan betalda) musik.

Kraven är ställda till arbetsplatser med mer än 40 anställda och som det står i artikeln innebär det för Länsstyrelsen i Stockholm en kostnad på 40 000 ,-/år. Oavsett om det är musikförbud eller inte. Finns ljudkortet ska det vara en licens.

Så urbota korkat!

2 kommentarer:

Tobbe sa...

ja att STIM är urbotligt korkade är ju inga som betvivlar, att i det redan polariserade klimat som detta är, kräva att arbetsplatser skall betala stimavgifter, för att de via datorer möjliggör lyssning på webbradio är ju bara korkat!

Eva Cooper sa...

Förstår inte hur man kan ha den kommunikationsstilen överhuvudtaget. - Nu har vi ett polariserande klimat så låt oss gå ut och bete oss fullständigt tanklöst!