torsdag, augusti 02, 2007

Har eller har haft??

Gustav Andersson (c) , Stockholms mycket charmiga biträdande sjukvårdslandstingsråd, kritiserar Socialstyrelsens regler kring vilka som får bli blodgivare eller inte. Och det gör han helt rätt i, enligt mig. Läste i gårdagens DN en guide kring vilka som inte får ge blod. En av grupperna är:Kvinnor som har eller har haft sexuellt umgänge med en man som har eller har haft sexuellt umgänge med en annan man.
Men hur i hela världen ska man kunna veta sådana saker?
Som Andersson säger i artikeln:
- Bland unga killar i storstad finns det många som upplever sig själva som hetero, men som någon gång haft sex med en man. Folk experimenterar.

Ska man kräva en könsspecificerad lista på tidigare erövringar någonstans mellan dörren och sängen? Där det egentligen borde vara fullt av passion, ungefär som Stinas vän Christian sa i förrgår, det ska var så mycket passion att man glömmer bort att borsta tänderna.

Det sägs att runt 10 procent av befolkningen har erfarenheter av att ha sex med någon av samma kön. Det är rätt många människor. Så fortfarande, om nu Socialstyrelsens regler ska gälla- hur ska en kvinna i sina bästa år kunna veta huruvida man har eller har haft sexuellt umgänge med en man som har eller har haft sexuellt umgänge med en annan man?

Ska strax åka till Prideparken. Vi ses kanske i minglet?!

Inga kommentarer: