måndag, augusti 20, 2007

Fick en lista på 20 yrkesgrupper med högst medelålder.
52 år är medelåldern för gruppen högre ämbetsmän och politiker
Spännande grupp. Och det blir ju allt tydligare att de 10 % av befolkningen som kallas ungdomar är kraftigt underrepresenterade (runt 2 % av landets politiker är ungdomar).
Sedan kan man också diskutera länge huruvida politiker är en yrkesgrupp.
Fridolin tyckte inte det.

Annars har det varit en dag med möten. Första kanslimötet efter sommaren där jag, Mikaela och Anna K snabbt sammanfattade Almedalen, möte med varumärkesgruppen inför nästa veckas kanslilansering av den nya visuella identiteten, ( SACO Studentråds logga kan man smygkika på här genom att klicka på den nya rapportens länk) och lite andra kommunikationsstrategiska möten.

Flytten igår gick som en dans. 13.00 hämtade vi bilen på OKQ8, 14.30 var alla saker inplockade i den nya lägenheten. Mycket att plocka med fortfarande, men vad underbar lägenheten är!

Vill också delge er ett bra pressmeddelande från SACO idag:
Lyssna till forskar-Sverige, Fredrik Reinfeldt!
Forskningens enprocentmål är den enskilt viktigaste frågan för regeringens budgetarbete i höst.
Det säger SACO-ordföranden Anna Ekström i en kommentar till forskar-Sveriges skrivelse till regeringen.
- Regeringen gick till val på ökade anslag till forskningen. I alliansens valmanifest står det klart och tydligt att anslagen ska öka till 1 % av BNP. Att regeringen använt två av sina åtta budgetpropositioner till att tvärtemot sina egna vallöften minska forskningsanslagens andel av BNP sänker regeringens och alliansens trovärdighet. Vad värre är, det minskar Sveriges konkurrenskraft i en globaliserad värld.
- I höstens budget måste ett ordentligt tillskott av medel ske. Dagens urholkning måste vändas, så att Sverige närmar sig vallöftet istället för att fjärma sig från det, avslutar Anna Ekström.

Mycket klokt som kommer ifrån Lilla Nygatan 14.

Inga kommentarer: