onsdag, augusti 29, 2007

Slut på svartjobben för studenter?

Enligt SVT:s Nyhetsmorgon är fribeloppsgränsen i studiemedelssystemet på väg att försvinna eller höjas kraftigt. Detta är något som välkomnas av Saco Studentråd.

- Det finns två starka argument för att höja gränsen för fribeloppet: dels den ekonomiska situationen som gör att många studenter inte klarar sig på dagens studiemedelsnivå, dels den viktiga kontakten med arbetsmarknaden som extrajobb under studietiden ger, säger Saco Studentråds ordförande Eva Westerberg.

- Studenter arbetar extra redan idag. Problemet är att dagens regler leder till svartarbete. Så många som var fjärde student uppger att de arbetar svart just för att slippa reducerat studiemedel. Samtidigt är det viktigt att även nivån på studiemedlet ses över eftersom så många studenter har svårt att klara sig på dagens nivå, avslutar Eva Westerberg.Mm.. så säger jag om det.
Har haft ett mycket givande möte på morgonen. Ett sånt där snabbt, effektivt som kommer kunna ge konkreta resultat. Kanon!
I eftermiddag ska jag, Mikaela och Sacos assistent Annika göra ansvarsfördelning inför kongressen 1-2 december. Ikväll blir det träff med fröken vice ordförande.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att du kommenterade det! Läste på SVT Text imorse om det och tänkte att det här borde du kommentera (vilket du givetvis gjorde)...

Eva Cooper sa...

Mig kan man lita på Magnus :)