onsdag, oktober 21, 2009

Jimmie Åkesson inspireras av Geert Wilders

I dag skriver SVT-journalisten Roland ZuiderveldDN Debatt om hur de svenska mediernas rapportering kring Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna ”befäster bilden av en hårt arbetande partiledare som ensam slåss mot hela det politiska och mediala Sverige”.

”Det är dags att sluta kasta sand i Sverigedemokraternas sandlåda”, menar Zuiderveld, författaren till en kommande bok om Geert Wilders och invandringspolitiken i Nederländerna. Boken utges nästa år här på Timbro och beskrivs så här:
"Det var inte länge sedan holländarna brukade beskrivas som Europas mest toleranta folk som med öppna armar välkomnade invandrare från främmande kulturer. I dag är tonen annorlunda. I alla politiska läger pekas såväl islam som den mångkulturella integrationspolitiken ut som samhällsproblem. Särskilt hård är tonen från den högerpopulistiske politikern Geert Wilders och hans islamfientliga Frihetsparti som sedan starten 2006 snabbt har vuxit i popularitet. I dag tror många att Geert Wilders mycket väl skulle kunna bli landets näste premiärminister. Vad var det egentligen som hände när toleransen sinade och främlingsfientligheten fick fäste in det holländska samhället?”

Inga kommentarer: