fredag, november 20, 2009

Hälsoval Gävleborg

På tisdag ska jag "hem" till Gävle över dagen (åren mellan 17-19 år och 21-23 är så pass viktiga att Gävle alltid kommer att kännas som hemma) för ett seminarium om Hälsoval Gävleborg.

Den 1 januari 2010 sjösätts Hälsoval Gävleborg. Är det företagen - med vinstintressen - som tar över makten över vården? Vad innebär vårdvalet för patienterna? Hur kommer den framtida sjukvården att se ut när politikernas inflytande minskar? Ökar patienternas makt i och med rätten att fritt välja vårdgivare inom närsjukvården i hela landet? Vad betyder det här för vårdentreprenören? Vilka framgångsfaktorer och avgörande överväganden kan identifieras i den politiska beslutsprocessen i sjösättandet av vårdvalet?

Tankesmedjan Timbro, som nyligen gav ut rapporten Vårdval Sverige med en analys av olika vårdvalsmodeller och dess utmaningar och möjligheter, anordnar tillsammans med Vårdföretagarna, arbetsgivar- och intresseorganisationen för vårdgivare som bedriver vård och omsorg i privat regi oavsett driftform, ett seminarium om vårdval i Gävle den 24 november. Medverkar gör bland annat Eva Westerberg, projektledare Timbro, Hans Dahlgren, näringspolitisk chef Vårdföretagarna, Anna Hammarström, Mitt Hjärta Bollnäs, oppositionsråd Patrik Stenvard (M) och Tommy Berger, landstingsråd (S). Seminariet avslutas med en paneldebatt där publiken självfallet får möjlighet att ställa frågor.

TID Tisdagen den 24 november kl 11.00-13.00
(Lättare lunch serveras.)
PLATSStora Vall, Gävle
ANMÄLANAnmälan sker via e-post till erik.kjellin@almega.se senast den 20 november

Inga kommentarer: