tisdag, juli 31, 2007

Nyshoppad!


Åh,höstmodet som börjar komma in i butikerna är bara så snyggt.Bra färger,att kombinera brända färger med grått o silver känns helt rätt.Var ju därför tvungen att inhandla lite fina saker,bland annat t-shirten till fyndpris ovan.Den ska jag ha på mig ikväll när jag ska besöka Bryggan i Uppsala. Har också varit o beställt nytt ID-kort.Alltid en prövning att få till ett kort man kan leva med de närmaste åren,ett kort där man inte ser för ung,för gammal,kriminell eller tjock ut på.Det gäller att man har en bra dag.På det utgående legget har jag kort svart hår.Det har gjort att jag fått en massa kommentarer.Galnast var indiern på SL-center som skrattade och sa: du är en svartskalle! Torsdag kl 15 i Tanto är det fotbollsmatchen jag tidigare nämnt.Tema funktionshinder.Känner man att man inte har tillräckliga hinder au naturell får man förstärka på valfritt sätt.Jag har inte riktigt hittat mitt ännu.Funderar dock på att få en släng av dövhet.Synfel har jag redan så det känns inte som en utmaning.Tips mottages gärna!

måndag, juli 30, 2007

Upptäckte att en av mina stora favoritförfattare, Unni Drougge, bloggar . Drougge är brutal, på ett bra sätt. Min favoritbok är Hella Hells bekännelser. Den senast utkomna boken, Penetrering, var dock bland det jobbigaste jag någonsin läst. Bra och välskriven men så där jobbig som en del filmer är som gör att man måste blunda med ena eller båda ögonen. Det är himla svårt att läsa en bok blundandes.

Och Bergman har lämnat oss. Många legender som gått vidare den senaste tiden. Git Gay, Alice Timander och nu Bergman. Jag är ju som bekant kultur- och kommunikationsvetare. En sådan ska ju förstås hylla Bergmans filmer, nästan slita sitt hår av djup glädje över konsten. Men en sådan k&k-vetare är inte jag. Det må vara som att svära i kyrkan- men jag har aldrig orkat titta klart på en hel Bergmanfilm. De tilltalar inte mig alls. Däremot är jag enormt fascinerad av personen Ingmar Bergman. Hans liv, hans tankar, hans kvinnor. Jag har suttit som klistrad vid varenda dokumentär, har slukat mängder med intervjuer. Det är så mitt förhållande till Ingmar Bergman ser ut.

söndag, juli 29, 2007

Organize this

Ah, så var man hemma efter en massa herrans dagar på resande fot. Så många dagar att räkningarna låg i en stor jobbig hög. Så många.

Var och fikade med Maria på kvällen, och passade på att i det värsta regnet gå och titta på vårt nya bostadshus. Väldigt fint. Sjukt centralt. Nu vill jag ta fram ett trollspö som ordnar
1)organisering av alla böcker och kör några till second hand
2) organisering av alla kläder och kör jävligt mycket till second hand. Annars får det inte plats mer.
3)Packar resten och flyttar det till Vasastan.
... den som har ett sådant trollspö får komma på årets inflyttningsfest!

... eller en bil. Jag kan t o m organisera och packa själv. Annars får jag slänga en massa,
och HUR MYCKET MILJÖBOV BLIR JAG INTE DÅ?

Hur ska jag förresten tolka att jag enligt vänner på Facebook är "most useful"? Användbar till vadå?

lördag, juli 28, 2007

Surströmmingsfest


Som den norrlänning jag är så var en surströmmingsskiva ett måste.20 pers,mellan 2 o 70 år samlades vid bonesjön.Trevlig kväll som dessutom inkluderade bad vilket jag förstås är mycket förtjust i.Har annars varit i Bollnäs idag,samt fördjupat mig i Ola Lauritssens böcker.

fredag, juli 27, 2007

Unga förväntas flytta till jobb och utbildning, men var finns politiken för det?


Här finns ett sammandrag från jagvillhabostad.nu, eller torgmötet som jag föredrar att kalla det, från Almedalen.

Slampighet som feministisk strategi

Efter en dag då jag i vanlig ordning ägnat mig åt att läsa deckare (tror att det just nu är 8 av 10 böcker på läsartoppen som är av deckarkaraktär. Jag är en av dem som gjort att det blivit så) och lagat en supergod GI-måltid med efterrätt så börjar jag så sakteliga också ta mig ut ur denna välbehövliga sommarkoma. Ser fram emot att åka hem på söndag, och ser fram emot Pride. Har kikat lite i programmet, och tänkte snabbt lyfta fram några punkter:

Do I look like a slut? Slampighet som feministisk strategi
Queermaffian
Panelsamtal om hur slampighet kan ses som en feministisk strategi. På vilket sätt och vilka är de medföljande problemen? Är slampighet alltid kopplat till femininitet eller kan man vara en machoslampa?
Pride House: 30 jul 18:15 - 19:00.
Vissa punkter känns helt enkelt underbara!

Kom in i matchen!
Sveriges Förenade Gaystudenter och Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Diskussion kring genus, sexualitet och normer inom den akademiska världen och inom idrottsvärlden. Hur skapas och återskapas normer inom de olika miljöerna och hur visar sig heteronormativiteten i lärosalen/på idrottsarenan?
Pride House: 01 aug 14:00 - 14:45.
Förstås. Jag tror att diskussionen kan bli riktigt intressant. Framförallt som då min ingång till ett student/utbildningspolitiskt engagemang kommer genom den feministiska och queerakademiska kontexten*. Ja ni ser. Jag kan inte ens beskriva det utan att skriva ordet kontext. Som för övrigt är ett väldigt vackert ord.

Bryt! En queerpedagogisk workshop mot heteronormer
Forum för levande historia och RFSL Ungdon
Kom och delta i en interaktiv workshop med fokus på normkritik och heteronormativitet! Föranmälan görs i infodisken på Pride House, maxantal är 15 deltagare.
Pride House: 30 jul 17:00 - 17:45.
Här vill jag bara lyfta fram att då jag hösten 2003 skrev c-uppsats så kunde man inte googla sig fram till ordet "queerpedagogik". Då min uppsats handlade om pedagogik och queerteori så bestämde jag, efter influenser av böcker som Genuspedagogik, att jag skulle kalla min uppsats Queerpedagogik.
Den uppsatsen länkar Forum för levande historia till i några av sina material. Och det är fantastiskt glädjande att ordet i dag är relativt vedertaget. Det ni!

*Den feministiska/queerakademiska kontexten kan beskrivas i ord som studier i genusvetenskap, studier i kvinnor och kvinnlighet i kristendomens historia, uppstartande av feministiskt fanzine & förening, uppsatser om den naturliga kvinnan, om leksaker och genusperspektiv i den svenska förskolan och queerpedagogik, ansvarig för jämlikhet&mångfalds arbetsgruppen i SACO Studentråd. Och så vidare och så vidare.

torsdag, juli 26, 2007

Foppatofflan

Som jag bland annat skrev om här i min lista från Almedalen så tycker jag att Crocs/Foppatofflor är ett jäkla otyg. Skönt att veta att man inte är ensam om det. Man kan bland annat få se ett antal kändisar bli tokdissade här . Det är bra.

Trolldalen

Idag har jag varit i Växbo, eller Trolldalen som det också heter, där det finns ett gammalt linspinneri och kvarn. Extremt vackert!
Det fanns dessutom supersöta minigrisar som sprang runt.

Carl var med.

Julia likaså. Det blev nämligen också bad i Skidtjärn, en fantastisk skogstjärn med varmt vatten.
Åker hem till Stockholm på söndag. Då ska jag träffa Maria och göra lite seriös planering inför flytten till city. På tisdag ska jag till Uppsala och göra ett gästspel på Snärkes sommarklubb Bryggan. På torsdag är det dags för det tidigare nämnda fotbollsmatchen. Hur förbereder man sig inför en sådan?
Igår kväll ägnade jag mig förresten åt lite arbete. Jo, det kan kännas ansträngande att försöka göra något annat än att fundera på vem som är mördaren i deckaren man just läser. Men utkast till propositioner skriver sig inte själv.

onsdag, juli 25, 2007

Wow liksom.

Jag och Carin har förresten köpt våra biljetter till Way Out West 10-12 augusti nu. Ska bli enormt kul att få lite festival, dessutom på ett praktiskt vuxet sätt med vandrarhemsboende. Förra året var jag på Hultsfred och bodde i tält en knapp vecka. Av sådana äventyr får jag lunginflammation. Tidigare Roskildevistelser har på allvar gett damm och lera i lungorna. Ändå älskar jag det. Jag tror att jag kommer gilla det mer utan för mycket sviter efteråt...

Men hursom. Om du också ska till W.O.W., hör av dig!

Säljande

Idag har Magnus varit på besök. Två semestrande ex-hälsingar med politiska intressen kan faktiskt hitta underhållande saker att göra i Söderhamn. Man kan hälsa på äldre släktingar och få praktiska självlysande västar. Man kan fika på Furan. Man kan shoppa.

Jag förstår, det sistnämnda kan få en att lyfta på ögonbrynen. Shoppa. I Söderhamn?! Men ja, verkligen. Det har bubblat upp flera mindre butiker med schyssta kläder och snygga smycken. Inne på Nicca undrade butikssäljaren skämtsamt om jag jobbade där också, med tanke på min säljteknik.

Sanningen är att skillnaden mellan att sälja kläder eller skor eller hemelektronik (där jag har erfarenhet från de två sista fälten) är hårfin från att hålla på med opinionsbildning. Produkten är bara lite mer odefinerad i det sista fallet.

tisdag, juli 24, 2007

Lite Gotlandsminnen

Tänk vad ett glas rosévin kan göra en glad. Selma tog det här kortet på mig, som verkar helt obeskrivligt lycklig på fredagskvällen efter Almedalsveckan.


Mindre varm men minst lika glad, på Vinäger söndagen på Almedalsveckan. Hade glömt bort den här bilden på bland annat mig, Fredrick och Magnus som ligger på Politikerbloggens bildblogg.

Kitch

Försök själva att ta kort själv på ert öra. Det är en utmaning. Nåväl, det enormt läckra örhängena jag köpte idag syns skapligt ialla fall. Guldkassetband. Kan det bli mer kitch?!
Apropå kitch så är ju Pridefestivalen ett tillfälle då mycket kitch som sällan annars får visas syns. Folk har sällan så mycket användning av sina chockrosa fjäderboer. Konstigt nog. Jag kommer att jobba torsdag- lördag under Pridefestivalen. Det lustigaste av allt är att SACO Studentråd, Sveriges förenade gaystudenter och SFS mfl kommer anordna en fotbollsmatch. Som jag ska vara med och spela i enligt styrelsens ansvariga Stina. Mmm.. fantastiskt. Eva Westerberg och fotboll. Det kan bli en upplevelse. Återkommer med mer information om när denna fantastiska event går av stapeln.


måndag, juli 23, 2007

Flickan som lekte med elden.

Klockan 9.00 gick jag ut och la mig på gräsmattan med Stieg Larssons Flickan som lekte med elden. Klockan 16.30 gick jag in med boken och åkte och badade med lite valda familjemedlemmar. Det, mina kära läsare, är att ha semester på allvar.

söndag, juli 22, 2007

Sådan är jag.

Superskoj fest hos Teresa och Per i går, i deras underbara hus centralt i Gävle. Jag vill också bo i hus. Centralt. Och även i Gävle, men inte just nu. Runt 35 personer var det, många kära återseenden. Runt 23-23,30 på kvällen hade jag också en lång redogörelse kring SACO Studentråds viktigaste frågor för några journalister på Gefle Dagblad. På ett stabilt sätt.

Jag och Tess lämnade festen för att som hastigast träffa Josefine mfl, och dessutom avslutade vi kvällen på mitt gamla stamställe Goya, där jag mötte ännu fler gamla bekanta.

Intressanta uttalanden om mig som person de senaste dagarna:

- Aha, Eva har packat sin väska, tagit en taxi och flygit hit?
Femåriga Julia om att jag var i Söderhamn nu. Sådana är de, mostrar av idag.

- Den här tjejen har köpt en enda drink i hela sitt liv. Resten har hon blivit bjuden på.
Konstigt, för i min plånbok känns det inte alls så.

- Åh, det är Sveriges nästa statsminister som är här.
Det låter ju förstås enormt spännande. Men högst osannolikt.

Vad ger jag ut för signaler egentligen?!

fredag, juli 20, 2007

Med den nya kameran

kan man ha det så här kul förresten:

Sådana är dom

Margaretor som jag själv. Som kvicksilver dansar hon genom livet. Älskar att leva fullt ut.

Har cyklat en mil idag. Har köpt fina presenter och en digitalkamera, och varit på namnsdagskalas.

torsdag, juli 19, 2007

-gällt skrik-

Fruntimmerveckan började ju egentligen igår med Fredrik, killen bland de 6 fruntimmren. Idag börjar dock namnsdagsracet för min familj. Min storasyster lystrar till Sara, imorgon är det Margareta vilket både min mor, jag och min systerdotter Julia heter i andranamn. Kristina på tisdag vilket både faster och vän heter. I morgon bjuds det till tårtkalas.

Känner nu när jag satte mig ner att jag tillbringat en stor del av dagen till sjöss. Jag gungar. Har för övrigt varit utomhus i 12 timmar i dag. Precis enligt mina detox-planer.

Det var förresten fel information i inlägget innan. Det var inte 5000 besökare, det var 6000 besökare. 6000! Helt otroligt! Jag satt och tänkte efter och kom också fram till att det har nog inte sedan Beatles spelade på Östra berget på 60-talet behövts kravallstaket där. Det gjorde det ikväll. Flickorna skrek gällt. Jag förstår dem. Jag skrek också gällt på konserter som 13-14 åring. Min styvpappa använder min gamla East17-tröja som målartröja nuförtiden. Den är i strl XXL vilket var långt i från min storlek som 13åring. Men vad gjorde det, när man hade skrikit sönder sin röst på konserten och hade tapetserade väggar med bilder på John, Anthony, Terry och Brian? Absolut ingenting. Jag gläds med flickorna som skrek gällt i kväll. De har väggarna tapetserade med Måns, och han kommer till deras stad! Wow! Så var det minsann inte på min tid.

Imorgon ska jag köpa rosévin inför lördagens gigantiska trädgårdafest hos Teresa och Per. Jag ska även börja spana efter en bra digitalkamera. Som man kan ana på de senaste dagarnas inlägg så är jag extremt inne på att fotografera just nu, och det är inte riktigt tillfredställande med 3.2 megapixlars kamera.

I söderhamn bor det 12000 personer


...och ikväll är det 5000 på trivselkväll på östra berget.rätt fantastiskt!framförallt då grannkommunen bollnäs idag inviger sin festival m bla andreas johnsson o the sounds.men måns,huvudnumret förutom allsången,lockar tydligen massor.så även mig.

Tema båtar


Briggen gerda ligger just nu i stugsunds hamn.

Med havsutsikt!



Tänk den som hade en egen dansbana...



Moa




Det finns en del i mig som verkligen undrar varför jag inte har mitt egna badhus i skärgården.så sött!

Skärgårdsbåten moa


När söderhamns kommun beslutade sig för att lägga ner skärgårdsturerna bestämde min gamle bildlärare att ta saken i egna händer.båten moa införskaffades och går nu med tre turer om dagen.jag,pappa.syster o julia ska nu åka.

onsdag, juli 18, 2007

Utställning


Med kjell engman.en alldeles fantastisk utställning där valsverkets atmosfär förstärktes av musik o den spännande glaskonsten.det var alldeles för länge sen jag var på en utställning, och dessutom en bra sådan.känner en glädje i hela kroppen o en harmoni det var ett tag sedan jag upplevde. Sådan är konsten för mig.

Inte alls rost-sverige i ockelbo,utan supervacker byggnad



En örtesäng



Uppochnervända stubbar är konst



Visdomsord från wij trädgårdar



tisdag, juli 17, 2007

Projekt folkhem

Eftersom jag främst rör mig i sfären politiska/modebloggar så har jag tyvärr lyckats missa Rostsverigebloggen. Ett fantastiskt spännande tidsdokument, och när jag ser det här så är det bara att klappa mig själv på axeln över min egen driftighet som 17 åring som gjorde att jag flyttade vidare mot nya äventyr.
Men allt har förstås två sidor, och jag är inte uppvuxen på Tallvägen/Granvägen där bilderna är tagna, utan i det idylliska Ina där korna går och betar utanför knuten. But still, de nya äventyren var rätt prioriterat.

Om arbetskraftsinvandring

... även denna gång är mina åsikter i harmoni med vad SACO tycker, för jag håller med om detta pressmeddelande:

Pressmeddelande från SACO

De nuvarande reglerna för arbetskraftsinvandring är för stelbenta, säger SACO i en kommentar till Justitiedepartementets förslag som nu skall gå ut på remiss. SACO är därför positivt till ökade möjligheter till arbetskraftsinvandring.
- Sverige kan öka tillväxten och antalet jobb om fler kvalificerade personer vill komma hit för att arbeta, säger SACO:s internationelle sekreterare Åke Zettermark. Löne- och anställningsvillkor måste dock överensstämma med dem för liknande befattningar på den svenska arbetsmarknaden, vilket också understryks i departementets förslag.
- Ett system med arbetssökarvisum kan vara värt att pröva, men bör baseras på bilaterala avtal mellan Sverige och landet ifråga. Systemet bör också utvärderas efter en tid, säger Åke Zettermark.
Samtidigt understryker SACO att förslaget inte får minska ansträngningarna för dem som redan finns i landet att få arbete.

Från Halvera antalet utbildningsplatser, dubblera kvaliteten. Daniel Hjert, LR Studs ordförande, pratar och jag som är moderator lyssnar koncentrerat. Maryam från SACO Studentråds styrelse tog bilderna.

måndag, juli 16, 2007

Evas lista

Evas lista (inspirerad av Anna )

Veckans utspel: Helt ärligt känns det som att utspelen var rätt frånvarande under veckan. Å andra sidan är det som någon sa "Almedalen är som en fiskskål, man vet inte riktigt vad som händer utanför den"

Veckans fulaste: Foppatofflorna - kom igen nu! Sluta ha fula och ovettiga skor på er. Ska man förstöra fötterna ska man åtminstone göra det med stil!

Veckans dryck: Rosévin. Mitt blod har blivit lite ljusare under veckan.

Veckans sak: visitkorten. Mina tog slut...

Veckans blogg: Politikerbloggen och Almedalsbloggen konkurrerar tufft om platsen.

Veckans roligaste: Middagen som Kristina på Svenskt näringsliv anordnade var en riktig succé. Schysst med de mer informella mötena.

Veckans tråkigaste: Att det var så förbannat kallt mest hela tiden.

Veckans fråga: "Vad blir det för väder imorgon?" och "Var är efterfesten idag?"

Veckans minglare: Har flera personer som alltid var lika roliga att träffa på. Förutom de proffsminglare som jag känt sedan tidigare bör folk som Timbros Fredrik Segerfeldt, Erik Zsiga, Viktor Fladwad och Tobias Holdstock, Primes Elias Wästberg, Almedalsbloggens Magnus Ljungqvist, landstingsrådet Gustav Andersson, Politikerbloggens hela crew med flera med flera nämnas.

Veckans tråkigaste minglare: Personerna från ett universitet som tråkade ut folk till den milda grad att ryktet om deras tråkighet gick som en löpeld. En förbundsstyrelseledamot från ett ungdomsförbund gick och sa till pressekreteraren för ett annat förbund som jag satt och pratade med att ordföranden var tvungen att räddas. Pressekreteraren gick fram och vände på förbundsordföranden och sa "Jag tycker du bör hälsa på Eva". Med ett lättat leende kunde förbundsordföranden och jag prata om gamla minnen istället. Att bli känd som en tråkig minglare på det sättet... hmmm kanske man är på fel ställe?!

Den försvunna luggen

Jag ska inte vara sån, jag är fortfarande ett big fan av svartvita kort.
Min lugg, som efter några dagar i Almedalen mer eller mindre spårade ur och blev mer utav en snedlugg, är nu tillbaka på sitt rätta sätt. Det ser man på det alldeles nyss tagna kortet.
Ska strax iväg för att se Harry Potter och Fenixorden.

Svart pop

Idag fick jag ett stort kuvert med posten. Det var min vän Emma som hittat foton från gymnasietiden. Då vi gick samhäll-media var det här med olika typer av poser på svartvita foton frekvent förekommande. Och eftersom det var i slutet av 90-talet och vi var svart-poppare så är det förstås centralt med attiraljer som - vitt nitarmband, svart kostym, svart slips och vit skjorta. Förstås. Är nu på kontoret och går igenom mail och post innan jag tar semester. På promenaden till Gamla Stan "råkade" jag hamna på Urban Outfitters och "råkade" köpa en underbar Vivianne Westwood-topp och en supersnygg Lux-tröja. Jag blev på en gång en mycket bättre människa.

söndag, juli 15, 2007


Åter i Stockholm, med ett dubblerat Facebook-kontaktnät och med lite mindre röst än tidigare. Bilderna ovan är från i torsdags, och först var det Dag i styrelsen som fångade mig och Klara på bild, den nedre bilden är Daniel Alsén, jag och Johan Sjöberg på efterfest, och bilden är från Politikerbloggen
Stort tack till alla som kommenterat SACO Studentråds engagemang i Almedalen. Alla i styrelsen, Akademixredaktören Elin och de två verksamhetsrevisorerna arbetade verkligen på ett föredömligt sätt och marknadsförde seminarier, besökte debatter, minglade och diskuterade en massa. Som ordförande är jag enormt stolt! Det gjorde dessutom att jag fick tid till att förbereda mig inför debatter och andra arrangemang, och fick tid att träffa en massa intressanta och spännande personer. Min extremt partiska åsikt är att Sveriges största frivilliga studentorganisation nu flyttat fram positionerna ytterligare.
Imorgon em eller på tisdag ska jag ta mitt pick och pack o fara till Hälsingland. Där ska jag vid fint väder ligga rakt upp och ner i en solstol, besöka Wiij trädgårdar i Ockelbo, åka skärgårdsbåt och kanske hänga lite med min vän Årets singel.

lördag, juli 14, 2007

Ny minister

Om det stämmer att Carl B Hamilton är påtänkt som ny utbildningsminister så var det ju ovanligt strategiskt inför framtiden att jag åt middag med honom i måndags.

Almedalen is over

Det finns något mycket befriande med "civila vänner" som på enkla men klockrena sätt ifrågasätter den politiska sfären, framförallt då 6 dagars Almedalsvecka har väckt cynikern i mig, något som bland annat en lokal MUF-ordförande fick erfara under en av festerna som tankesmedjan Captus anordnade. Vi kommenterade att det bredvid oss stod två personer som viskade, och att det borde vara viskningsförbud på fester. "Men då får man ju passa sig för vad man säger!" sa en kille bredvid. "Man får ljuga. Hur stor är skillnaden från resten av veckan?" svarade jag.

Men det var verkligen bara en släng av cynism. Idag har jag sovit 8 timmar, ätit en hälsosam frukost och legat i en solstol på vår veranda på snäck och lyssnat på havets ljud. Det betyder att det idag känns mycket mycket bättre.Och Almedalsveckan HAR varit skoj, något annat går inte att säga. Har verkligen varit lyckat med all medverkan i debatter och seminarier, i större utsträckning än vad SACO Studentråd någonsin varit, det har varit fantastiskt skoj med alla möten, alla spännande samtal, alla mingel, alla kvällar på Donners och alla efterfester (Captus 3 gånger och Politikerbloggen 2 gånger).

Men nu lockar solstolen igen.För jag har semester nu!

fredag, juli 13, 2007

Med nya förmågor


på gotland så är det uppfriskande med kommentarer som 'det finns en anledning att kvinnor vid medelhavet dricker detta varje dag'.eller folk på gotland. Styrelsemötet under dagen gick riktigt bra,kenneth lyckades dessutom att alltid formulera mina tankar när jag själv tappade tråden.praktiskt med dylika styrelseledamöter!

Semester!


Är nu på snäck,och fy sjutton vad det aldrig varit bättre m en kall läsk o en solstol

Oskar


Som är verksamhetsrevisor i saco studentråd undrade varför han inte fick vara med på bild i bloggen.det får han förstås.tar nu en paus på donners i en soffa m erik zsiga,elias wästberg o josefine från politikerbloggen.vi har gått över till rött vin från rosen.

torsdag, juli 12, 2007

Anders borg talar


Och nämner saco o anna ekström i sitt tal,i like!

Ungdomsarbetslöshetsdiskussion


Med niklas wykman o jytte guteland.är glad för att den förstnämndas röst kommit tillbaka från gårdagskvällen på donners.att få mufs ordf att ha talförbud på krogen är lite av en bedrift

Vi har hört det förrut

Bild från debatten som jagvillhabostad.nu anordnade i tisdags. Pelle från SFS, Frida från LUF, jag, Hanna från LSU och Laila från SSU. Bilden är snodd från Politikerbloggens bildblogg

Jag som domare i tekniktävlingen som Sveriges ingenjörer anordnade. Vann gjorde MUF! Bilden är snodd från SACOs Almedalsblogg


Gårdagens seminarium var välbesökt, måste helt klart säga att Almedalsveckan har gått över förväntan! Dock känns semestern som börjar i morgon eftermiddag extremt välbehövlig. Jag ska detoxa mig själv efter allt rosévinsminglande.
Och precis skickat ut ett pressmeddelande angående Leijonborgs löfte om studiesocial utredning.
Vi har hört det förrut, Leijonborg

Utbildningsminister Lars Leijonborg har idag lovat att tillsätta en studiesocial utredning för att utreda studenters ekonomiska och sociala situation.

- Ett löfte om en studiesocial utredning har vi haft länge. Nu vill vi se att Lars Leijonborg verkligen sjösätter utredningen. Alltför många studenter idag har svårt att få pengarna att räcka till, särskilt när de blir sjuka. Regeringen kan inte låta studenterna vänta längre, säger Eva Westerberg, SACO Studentråds ordförande.

- I tio års tid har SACO Studentråd i vår rapport Utbildning straffbart? visat hur hårt studenterna drabbas av bristerna i de sociala skyddsnäten och sin svaga ekonomiska situation. Nu hoppas vi att regeringen ser till att också studenterna får tillgång till ett heltäckande trygghetssystem. Det är dags att sluta lappa och laga, avslutar Eva Westerberg.


För fler kommentarer, kontakta SACO Studentråds ordförande Eva Westerberg på 070-5571984.

Bilder på Eva finns här: http://www.saco.se/templates/saco/contact_person.asp?id=4998

Läs SACO Studentråds rapport Utbildning straffbart? En rapport om studenten i trygghetssverigehttp://www.student.saco.se/om/utb_str_06.asp

Den nya loggan


Har jag inte visat,men så här ser den ut!intressant är att de som är mest positiva är 70 o 80talisterna.40talister tycker tydligen att den är lite för tråkig! Gårdagen var bra,med nyhetspriset,middag med svenskt näringsliv om utbildning o forskning,mingel på almega och några timmar på donners.

onsdag, juli 11, 2007

Hos prime


Delas journalistpriset ut,just nu talar svenska institutets olle wästberg.vårt seminarium idag om entreprenörskap var välbesökt o roligt,bra diskussioner.

Efterfester


Med politisk touch i almedalen innehåller förstås landstingsråd o riksdagsledamöter som sjunger finstämt

tisdag, juli 10, 2007

Sacomingel


Anna ekström talar,kanslichef anders edward står bredvid
Missa inte SACO-bloggen !

Började dagen med frukost i SFS regi, efter lunch är det dags att diskutera bostad- utbildnings- och arbetsmarknadspolitik i jagvillhabostad.nudebatten. Ser dock verkligen fram emot att döma i Sveriges ingenjörers tekniktävling för ungdomsförbundens ordföranden. Vissa av dem har fått allt om bakfoten och tror att det går att muta mig med rosévin. Jag går förstås aldrig att muta!

Välbesökt seminarium


Har sveriges ingenjörer,där en av mina företrädare ludvig larson modererar en expertpanel o en politikerpanel om fristående högskolor.bla är lars leijonborg,mats pertoft, anders flodström och per unckel medverkar.

måndag, juli 09, 2007

Mona sahlin premiärtalar


Och almedalskänslan är total.mycket folk,inget regn(har släppt önskan om sol o varmt,allt som inte är regn är bra) och något glas rose efter mingel hos sveriges ingenjörer där jag i morgon ska vara domare på ungdomsförbundstekniktävling

Mona sahlin premiärtalar


Och almedalskänslan är total.mycket folk,inget regn(har släppt önskan om sol o varmt,allt som inte är regn är bra) och något glas rose efter mingel hos sveriges ingenjörer där jag i morgon ska vara domare på ungdomsförbundstekniktävling

Full fart


Har precis modererat lr studs seminarium om att halvera antalet utbildningsorter o platser.ett riktigt välbesökt seminarium med intressanta diskussioner.nu har alliansens ungdomsförbundsordförande seminarium,vilket syns på bilden.bredvid mig sitter niklas svensson från politikerbloggen o skriver så att tangentbordet glöder,en inte helt vild chansning är att mer finns att läsa där snart!