lördag, december 29, 2007

Ett inlagg fran Goa

Sitter nu pa ett varmt internetcafe med Tess, forsta gangen sedan natten till julafton da vi var i narheten av att lasa nyheter etc. Oj, det fanns visst en varld utanfor

Goa ar fantastiskt!Det ar varmt pa dagarna, inte olidigt forutom for solglasogonen da tva par gatt sonder for mig for att de har smalt....Jag har aldrig varit med om nagot liknande. Har fatt en praktfull solbranna. Pa kvallarna ar det behaglig temperatur (behover aldrig ens ha med sig en sjal over linnet eller tshirten) Vi ska ikvall ivag pa Saturday Night market, som ar en omtalad kvallsmarknad. Ska bli intressant. I onsdags var vi pa en hippiemarknad, sag valdigt fa hippies dock men desto mer kommers. At middag pa ett riktigt Goatrancestalle. Ibland ar jag sa glad att jag har varit pa festivaler och har den erfarenheten med mig i livet. Det blir lattare att acceptera t ex indiska toaletter som ar ett hal i golvet da.

I gar tog vi en taxi en hel dag, for 2000 rupies. Det ar 400 sek delat pa 5 personer.. mycket bra pris. Taxin tog oss till Sodra Goa dar vi kom till en fantastisk strand. Dar tog vi en liten trabat som man fick pa ett osmidigt satt klattra upp i, och forst akte vi och tittade pa hoppande delfiner. Sedan lamnade baten av oss pa en egen strand dar vi var i tva timmar och njot av tystnaden och ett stilla hav. Annars ar det mer ljud 24/7 och gigantiska vagar i havet.

Idag har vi bara legat pa stranden nedanfor hotellet. Skont med sadana dagar ocksa, det ar ju semester !

Det ar latt att vara vegetarian i det har landet, vegetarianismen ar ju normen. God mat for det mesta, man har vant sig vid standigt anvandande av alcogel till handerna och aldrig ha is i nagon mat. Forsta dagarna var vi dock mest chockade. Det ar MYCKET mindre turistigt an vad man trodde. De flesta turisterna ar fran Indien (och de vill ta kort pa vita personer som souvenir over att de har sett en vit) och det mesta ar ganska annorlunda an vad man vant sig vid. Men nar man har smalt jargongen, smalt myllret, dofterna,ljudet smalt den tokiga vanstertrafiken utan nagra som helst regler eller sakerhet, den stenharda sangen som ger traningsvark, den hogljudda flakten som maste vara pa for att man inte ska smalla av i somnen sa ar det valdigt valdigt underbart har!

2 kommentarer:

Annie sa...

Vad härligt det låter! Ha det riktigt skönt nu sista dagarna.

Vi hörs!
/Annie

Eva Cooper sa...

Tack så mycket Annie, jaa det var både härligt och skönt!