tisdag, februari 13, 2007

SACO Studentråd kommenterar kårobligatoriet

Utbildningsminister Lars Leijonborg (fp) uttalade sig i förra veckan om att kårobligatoriet ska bort under denna mandatperiod. En utredning ska nu tillsättas för att gå igenom hur ett avskaffande av kårobligatoriet ska genomföras. Detta har efterfrågats länge av SACO Studentråd.

- Äntligen kan studenter organiseras på frivillig väg, utan tvingande lagar, säger Eva Westerberg, ordförande i SACO Studentråd.

- Varje organisation måste rannsaka sig själv och precisera syften och ändamål. Allt prat om risker med ett förlorat studentinflytande känns överdrivet, fortsätter Eva Westerberg. Jag är övertygad om att de flesta instämmer i hur viktigt det är att studenterna har inflytande över sin studietid, men att detta skulle vara beroende av ett obligatoriskt medlemskap i kåren är ett ologiskt resonemang. Så länge obligatoriet finns kan inte studenterna välja vilken organisation som ska företräda dem och studentkårernas incitament för att verkligen utveckla sin verksamhet på ett kvalitativt sätt saknas, avslutar Eva Westerberg.

För ytterligare kommentarer kontakta SACO Studentråds ordförande Eva Westerberg 070 557 19 84 eller på eva.westerberg@saco.se

Inga kommentarer: