torsdag, juni 07, 2007

Ungas arbetsmarknad

Igår var AOVA på besök, 8 stycken glada finnar som jag och Mikaela tog med till Street. En väldigt trevlig kväll som blev lite senare än det var tänkt.

Idag har vi haft ett kort gemensamt möte tillsammans med dem, där vi pratade om entreprenörskap och övergången från studier till arbetsmarknad. Vi har ett gemensamt projekt på gång, det kommer bli ett strålande resultat- jag är övertygad!

På eftermiddagen var det seminariet om ungdomsarbetslöshet som Annika Qarlsson (c) och Anna König Jerlmyr (m) anordnade i riksdagen. Det var jag, Raymond Mankowitz från Svenska Mc Donalds och Jonas Olofsson, docent och statlig utredare som fick en tjugo minuter var för att prata om vår syn på ungas arbetsmarknad och sedan var det tid för frågor. Trots ett supervarmt rum var åhörarna intresserade och aktiva och det kändes som att hjärnan hängde med nästan hela vägen till slutet.

Trots att jag är lite trött sedan gårdagen har det varit en riktigt skojig dag, en sådan där dag där man verkligen känner att det måste vara bland det roligaste som finns i hela världen att vara ordförande för SACO Studentråd!

Nu ska jag strax gå och äta middag med vice-Klara och fortsätta njuta av detta helt fantastiska väder som verkligen gör sitt till för att jag ska känna mig lycklig.

2 kommentarer:

Anna König Jerlmyr sa...

Eva,

Som vanligt gjorde du en lysande insats. Du har många kloka idéer och tankar som fler behöver lyssna till!

Hilsen,
Anna

Eva Westerberg sa...

Tack så jättemycket!:)